Category: Thuis alleen 2020 (Page 1 of 2)

Thuis Alleen WEEK 5; Twitch Affiliate

Nog steeds zoekende naar een productievere dagen heb ik een nieuwe poging gedaan. zodoende heb ik Björn gevraagd of hij mij rond 8 uur wakker wil maken met een telefoontje, aangezien hij al op zijn werk zou zijn rond die tijd. Vaak heb ik als ik niet rond die tijd op sta dat de ochtend uit niets meer bestaat dan wachten tot ik mijn vast kan breken waardoor er ook niets uit handen komt. Ik mag zeggen dat het geholpen heeft om wakker gebeld te worden, het was een lieve manier die mij ook daadwerkelijk wakker maakte. Ik ben vrij direct aan de slag gegaan in huis en ik heb zelfs mijn brein voor de gek weten te houden om een taak die ik altijd uitstel toch te doen op tijd. Ik heb de was namelijk eerst in de wasmachine gedaan, wat een extra keer naar boven lopen is in theorie, maar als die was gedraaid is mag die niet te lang (vochtig) in de wasmachine zitten dus raakte ik meteen gemotiveerd om de was die al het hele weekend in de droger zat daadwerkelijk te vouwen. Ik was zelfs zo actief en gemotiveerd bezig dat ik dinsdag besloot mezelf te belonen met een middagje gamen. De donderdag ben ik druk geweest met huishouden doen voor ook de vrijdag, aangezien Björn die dag vrij is en ik dan meestal mezelf niet gemotiveerd krijg aan het huishouden te gaan.

Al een tijdje mijn pc niet aan gehad was het eerst even opschonen voordat ik de Witcher 1 en 2 geïnstalleerd had om te kijken of ik de spellen interessant genoeg vind om deel 3 te kopen voor de ps4 zodat ik die kan streamen zodra Björn affiliate is en ook ik solo streams ga doen op zijn kanaal. Witcher 1 viel mij reuze tegen, naar mijn voorkeur had dit teveel verhaal cutscenes in de introductie alleen waardoor ik niet echt voelde dat ik aan het spelen was. Wanneer ik al zat te twijfelen deel 2 te proberen liep het spel ook nog eens vast dus ben ik 2 gaan installeren. Ondertussen, omdat het lang duurde om te installeren, heb ik maar een hoofdstuk gelezen in Game of Thrones. Deel 2 was wel een stukje beter, maar wanneer ik daar een groot stuk opnieuw moest doen omdat ik dood gegaan was en Björn ook net thuis was heb ik besloten de pc af te sluiten. De avond zelf heb ik wel behoorlijk wat bijgelezen, 8 hoofdstukken of iets dergelijke. De woensdag dat ik vrij was ben ik na lange aanraden van Björn toch maar eens wezen kijken naar het spel Okami, en ik moet eerlijk toegeven dat ik het boek niet bij zijn omtrek had moeten beoordelen. Het is een interessant spel dat een aparte artstyle heeft, maar redelijk rustige gameflow en gewoon relaxed te spelen is.

Ik ben deze week wat lakser geweest met de oefeningen doen voor Tai Chi helaas. Ook de burpees zijn niet van harte gegaan. Om te beginnen was maandag een 2×10 burpees van start gegaan, maar na de eerste 10 was ik zo misselijk dat ik gestopt ben, les die ik geleerd had; niet de burpees doen vlak nadat ik mijn vast gebroken heb. De overige dagen gingen de 2×10 burpees prima, alleen ben ik ze vrijdag vergeten te doen. Tai Chi heb ik deze week ook 3 dagen overgeslagen (van de 6) wat ik wel jammer en zonde van mezelf vind, maar dan moet ik komende week dan maar weer meer focus houden op het uitvoeren van de oefeningen.

Ik ben maandag tijdens Björn zijn stream de hobbykamer opgedoken waar mijn pc staat om onder andere aan mijn blog te werken. En ik moet zeggen dat het er zeker op lijkt, gezien deze week, dat een opgeruimde hobbykamer er daadwerkelijk voor zorgt dat ik eerder gebruik maak van de kamer en dus meer tijd besteed. Het typt makkelijker aan mijn blog, de streams zijn chiller te zien en in alle eerlijkheid mis ik ook wel wat pc spelletjes. En wie weet krijg ik eindelijk weer de benodigde inspiratie om verder te schrijven aan mijn verhaal dat al een paar jaar in mijn hoofd zit.

De stream die Björn woensdag deed heb ik eerlijk gezegd weinig van gevolgd, merendeel omdat ik teveel afgeleid was van een spelletje dat ik zelf aan het spelen was, helaas. Dit was niet de bedoeling en ik probeer nog een balans te vinden van mijn eigen ding doen tijdens de stream zonder dat ik teveel focus verlies van de stream zelf. ‘s Nachts kregen we de melding dat Björn genoeg volgers had om zich aan te melden als affiliate, waardoor we wat hyper probeerden in slaap te komen. De donderdagavond is hij uiteraard druk bezig geweest met alles instellen op zijn affiliate status. De vrijdagochtend zijn we dan ook vrij vroeg opgestaan zodat we alles klaar hadden staan voor zijn affiliate giveaway stream. Hierbij zat ik naast hem om bij te houden welke volgers aan het kijken waren en een beetje te geinen en chat bijhouden, aangezien ik daar toch zat. In het begin was er best wel wat chat actief tijdens de stream, maar later in de stream werd het helaas minder. Aan het einde van de stream hebben we de giveaway uit een vaas met namen getrokken en is gebleken dat Maverick het spel gewonnen had. We waren ergens wel blij voor hem, maar stiekem hoopten we op een onbekende omdat het snel lijkt alsof het een partijdige keuze is geweest. De avond zijn we weer opgestart en zijn we verder gegaan met Borderlands. Het was frustrerend en beiden hadden we wel een drang om snel af te maken zodat we naar Borderlands 2 konden gaan. Toen had ik vraag waarom we eigenlijk wachtten en stelde voor gewoon meteen te wisselen naar 2, wat we dus ook gedaan hebben. Het was wel meteen een stuk leuker gamen en hopelijk is dat ook gemerkt voor de kijkers die aanwezig waren. Zondag zijn Björn en Maverick samen gaan streamen wat een hele rustige middag bleek, maar het was wel erg leuk om hun beide samen te zien gamen.

Het was wederom een erg druk bezochte weekend. Tijdens de stream vrijdag kwam zoals bijna altijd op vrijdagavond Dominique binnengelopen met haar vriendin Lynn. Het is een ok late avond geworden en Charlie was zo irritant dat we besloten de katten die avond geen eten te geven en dat in de ochtend in te halen. Echter betekende dit ook dat de hele nacht gemiauw en gekrab aan de deuren inhield. Fenneke kwam de zaterdag vroege middag ook binnen gelopen, ze zou de haren knippen van Dominique, Björn en mijzelf. We hebben merendeel van die middag youtube muziek filmpjes zitten kijken en via spotify ook Disney achtige nummers wezen meezingen. Fenneke bleef onverwachts ook mee eten wat geen probleem was aangezien we Going Dutch hadden besloten eten te bestellen. Dominique en Lynn bleven niet veel langer daarna en gingen op huis aan wanneer Fenneke, Björn en ik de zolder opgegaan waren om onder andere Smash Bros te spelen op de WiiU. Net tijdens onze sigaretten pauze kwam Maverick de tuin ingelopen en zijn Maverick en Björn de zolder op gegaan terwijl Fenneke en ik een wat diepgaander gesprek aangingen met elkaar. Hierna zijn we in de huiskamer gaan zitten en wilde ook Fenneke blijven slapen wat wij prima vonden. Het is wel een stuk later geworden dan ik hoopte. Ik gaf al rond middernacht aan moe te zijn maar ze wisten me steeds over te halen wakker te blijven waarbij ik rond 2 uur toch echt plat moest. Mezelf een beetje verslapen naar mijn gevoel was iedereen eigenlijk al rond half 11 uit hun bed. Ik wilde nog enkele dingen bij de winkel halen, omdat dingen toch echt op begonnen te geraken en was blij vergezeld door Maverick en Fenneke. Daarna zijn we wezen lunchen en hebben nog wat bijgekletst voordat Fenneke naar haar verzorgpony moest en onze wegen weer scheiden. Maverick is nog wel even gebleven, onder andere om samen met Björn een overlay te maken voor zijn stream, maar aangezien hij de volgende dag toch vroeg op moest is hij niet tot erg laat gebleven.

Het is een gezellig weekend op deze manier en ik moet zeggen dat deze Corona tijd ook mensen dichterbij lijkt te brengen. Ondanks wij het ook prima vinden om anderen op te zoeken voelt het wel fijn dat mensen ons genoeg waarderen om gebruik te maken van de open door policy die wij hebben we daardoor nu al 4 weekenden achter elkaar een druk bezochte huis hebben. Alleen hebben Björn en ik wel al even besproken voor komend weekend mensen niet specifiek uit te nodigen langs te komen aangezien we beiden ook even behoefte hebben aan tijd met z’n tweetjes. De laatste paar weken was veel van onze gezamenlijke tijd opgegaan in het streamen en visite en een dagje bankhangen met z’n tweeën hebben we momenteel ook even behoefte aan.

Thuis Alleen WEEK 4; Rustig aan doen

Maandag was mijn broer, Dennis, jarig. We hadden om die reden afgesproken met onze stiefmoeder, Karena, dat we bij haar kwamen eten zonder dat Dennis wist dat ook wij zouden aanschuiven. Ik had eerder al aangegeven aan Karena dat we wellicht laat zouden zijn omdat Björn soms pas na 18:00 uur thuis is. Gelukkig was dat maandag niet het geval en had ik zodra ik bericht kreeg dat hij naar huis kwam Karena een bericht heb gestuurd met hoe laat we er ongeveer zouden zijn. Zoals altijd had ze heerlijk uitgebreid gekookt en hebben we wat dingen besproken zoals dat ik de auto mee zou nemen voor woensdag wanneer ik haar op zou halen van het ziekenhuis. Verder hebben we gezellig bijgekletst, ik zie mijn broer tegenwoordig niet zo vaak en ik vond het een zeer geslaagde avond.

Ondanks ik mijzelf juist voorgenomen had om woensdags vrij te nemen was dit geen normale woensdag. Karena moest naar het ziekenhuis en mocht alleen opgehaald worden door een kennis. Dus zat ik ‘s morgens bij de telefoon te wachten tot ik gebeld werd door het ziekenhuis met de melding dat ik haar kon ophalen. De telefoon lichte een seconde op terwijl er twee beltonen uitkwamen en er alweer opgehangen werd. Het was zo kort dat mijn mobiel nog even moest verwerken, 15 minuten, voordat eindelijk te zien was welk nummer gebeld had. Het bleek inderdaad het ziekenhuis te zijn en met mijn terugbellen werd ik niet veel wijzer en voelde me van het kastje naar de muur gestuurd met als doel te achterhalen of ik Karena al ophalen kon. Gelukkig besloot ze zelf ook te bellen en wist ik dus dat ik haar ophalen kon. We zijn nog even langs de Ikea gegaan na de lunch en wachtte bij haar thuis op Björn die mij na zijn werk zou ophalen.

Maandag had ik een raar gevoel van rust en kalmte. Om die reden besloot ik mij niet druk te maken om het huishouden, wat ik dinsdag in kon halen, en te genieten van een rustige dag waarbij ik optimaal kon profiteren van de natuurlijke rust binnenin mij. Dinsdag heb ik ontdekt dat het eten preppen niet handig is als ik aan het vasten ben. Ik had de constante neiging om stukken in mijn mond te stoppen wat ik nog niet mocht doen. Donderdag had ik mijn echte vrije dag genomen en heb besloten een voor mij nieuw spel te proberen, Fall Out 4, wat wel redelijk leuk was, beter dan een andere Fall Out die ik geprobeerd heb in ieder geval.

Het streamen ging maandag niet door omdat we bij Karena waren, maar dinsdag hebben we Robin zijn stream gekeken op de hete zolder en ik was redelijk opgelucht dat hij eindelijk wat kijkers had. De kijkers van Björn lijken elke stream te stijgen, woensdag wanneer hij zijn favoriete spel, Sonic, speelde was daarom ook een zeer geslaagde stream voor mijn gevoel. We hebben de knoop doorgehakt en besloten een HDMI capture card aan te schaffen zodat wanneer hij affiliate is ik ook af en toe een spel kan streamen. Helaas zijn de spellen waarin in geïnteresseerd ben wat nieuwer en zouden dus niet zonder HDMI gestreamd kunnen worden. Donderdag kwam de capture card binnen en is Björn gelijk wezen testen of alles werkte naar behoren. Om dit te vieren zijn we samen vrijdag Portal 2 gaan spelen. Ik was redelijk nerveus om eerlijk te zijn, maar ik mag zeggen dat alles reuze mee viel.

We eindigen deze week in ieder geval dat Björn nog maar 4 volgers nodig heb, dus hopelijk komende week is hij eindelijk affiliate.

De voorgenomen goede voornemens verliepen deze week wat minder gemakkelijk. Het vasten is prima gegaan, behalve dat ik zondag besloot een kleine 10 minuten van de 16 uur te schaven, maar de burpees gingen een stuk slechter. Ik heb bijna elke voorgenomen dag de oefening gedaan, maar aan het einde van de week vergat ik ze wel erg snel. De Tai Chi heb ik in het weekend niet gedaan en aan het einde van de week liep ik een volle week achter in het lezen van een boek, The Game of Thrones. Gelukkig wel is het gedeelte dat ik nu steeds herhaal van Tai Chi een redelijk vloeiende beweging dus ga ik binnenkort een nieuw blok leren. Het zal waarschijnlijk ook niet echt geholpen hebben dat ik met het wegen maandag een beetje teleurgesteld was op de resultaten. Met allerlei dingen dat ik aan het oppakken ben is het lastig door te zetten wanneer de resultaten uitblijven. Ergens overweeg ik dan ook weer koolhydraatarm, maar wacht liever op het gesprek met de diëtiste over een paar weken zodat ik kan voorkomen dat de rest van mijn gebalanceerde voeding er niet onder zal lijden.

De warme dagen maakten het lastig om het huis koel te houden. Veelal was het alle ramen dicht doen zodra het warmer was dan buiten en alle gordijnen dicht houden zodra de zon op het raam stond. We hebben twee nachten in de huiskamer geslapen omdat die ruimte ten minste door te luchten was ‘s nachts met voor en achter open gooien. Boven heb ik geprobeerd wat koel te houden door de katten in de huiskamer op te sluiten ‘s avonds en alle ramen en deuren open te zetten. Over het algemeen was het in de huiskamer rond de 26 graden, boven warmer en op de zolder was het af en toe echt niet uit te houden. We waren dan ook wel blij dat het vrijdag begon te regenen en hebben heerlijk genoten van het afkoelen wat het toen al een klein beetje deed. Vanwege de hitte heb ik wel het eetschema op het laatste moment op de schop mogen gooien. In plaats van de vele eenpansmaaltijden die ik gebruikelijk plan, waren het wat meer salades en koud eten.

Eindelijk heb ik de moed verzameld om contact op te nemen met gemeente ‘s ‘s-Hertogenbosch over de trouwerij. Ik moest daar nog de datum verzetten wat, een beetje omslachtig, eindelijk gedaan is. Wel moeten we opnieuw in ondertrouw gaan, omdat we maar een jaar in ondertrouw kunnen en die datum 20 dagen voor de nieuwe datum verloopt, maar dat regel ik wel over een paar maandjes.

Zowaar besloot Dominique een keer zaterdag late ochtend te komen in plaats van vrijdag avond. We zijn lekker wezen brunchen alvorens ze even langs een kleermaker wilde voor een broek te laten repareren. We zijn meteen een ingrediënt wezen halen bij de winkel die ik vergeten was omdat ik het plan omgeschopt had. Wanneer we weer terug thuis waren kregen we bericht van een neefje van Björn dat hij en zijn vriendin in de buurt waren, met het voorstel langs te komen. Het was even puzzelen met avondeten, maar toch snel opgelost vind ik zelf. De leuke verassing was dat nadat Dominique weer naar huis was na het avondeten Björns neefje bleef slapen samen met z’n vriendin. Ze waren eigenlijk van plan meteen met Dominique weg te gaan omdat ze bang waren ons tot last te zijn, maar nadat we aangegeven hadden dat ze zelfs konden blijven slapen, zolang ze zondag maar voor 23:00 uur weg waren alles prima was. Moet zeggen dat het wel verrassend was wakker te worden en erachter te komen dat ik niet de eerste was die wakker was. We zijn na het ontbijten de deur uit gegaan om wat games voor het neefje te halen, waarbij Björn samen met hem op pad ging, en ik met zijn vriendin naar Amstelveen gegaan ben. Ze wilden zelf niet te laat thuis zijn dus zijn nog voor het avondeten naar huis gereden. Die avond hebben Björn en ik nog lekker zitten genieten van ons resterend weekendje op de zolder.

Thuis Alleen WEEK 3; Fijne Chaos

Het wegen was wederom wat teleurstellend en ik keek zelfs uit naar dinsdag dat ik de diëtiste weer kon zien, dan zou ik kunnen achterhalen waarom dit allemaal zo fout gaat. De afspraak zelf was redelijk positief. Ik ben inderdaad achteruit gegaan sinds de vorige keer dat ik bij haar op kantoor was, ook wel voor Corona, maar ze prees mij vooral op wat ik allemaal zelfstandig al probeer te doen om weer tot afvallen te raken, dingen zoals de burpees, Tai Chi, gezond eten en dat ik sinds maandagavond weer besloten heb dagelijks 16 uur te vasten. Het viel mij maandag namelijk op dat de stilstand in mijn gewicht gelijk ging als met de verhuizing, ook wel wanneer ik de fasting aan de kant geschoven heb omdat ik ook vroeg in de ochtend hard aan het werk was in huis en daar mijn energie dringend voor nodig had. Het leek haar een aannemelijke conclusie dat Intermittent Fasting de missende factor kon zijn. Het vasten zelf is redelijk makkelijk gegaan om mijzelf weer aan te wennen. Wel merkte ik regelmatig hoe vaak ik eigenlijk de neiging heb om nog even wat te eten te pakken. Dan loop ik de keuken door voor een sigaret en heb dan op de heen of terugweg toch dat ik even kijk naar wat te pakken, dan bedenk ik me dat ik aan het vasten ben en loop weer door. Het lukt me dus wel het fasten, maar moet eerlijk zeggen dat ik nog wel in de fase zit waarin ik blij ben als de fasting afgelopen is en ik (eindelijk) weer mag eten. Wat gewicht betreft weet ik nog niet zeker of het echt effect heeft. Maar meerdere factoren zorgen er momenteel voor dat mijn lichaam druk bezig is een balans te vinden door medicatie en dergelijke. Ik denk dus dat ik nog even, een maandje ofzo, moet afwachten alvorens ik de daadwerkelijke resultaten kan achterhalen.

Ik voel me de laatste tijd weer iets zwakker, alsof mijn spieren weer niet mee willen werken en als het ware verzuren om de kleinste gebruik zoals een (zware) boodschappentas dragen, waarbij de armen verzuren, of zelfs de trap op waarbij de benen lijken geen bloed meer te krijgen. De vorige keer was de oplossing daarvoor om meer eiwitten te eten. De diëtiste had het er toen ook over dat zo’n gevoel wel eens kan ontstaan omdat de spieren niet genoeg eiwitten, ook wel voedingsstoffen, krijgen om het werk te leveren wat ze verder gewoon aan kunnen en daarom een verzurend gevoel kunnen geven. Ik merkte toen al dat ik binnen een dag ineens de klacht niet meer had en gewoon kon wandelen zonder dat mijn benen te veel pijn gingen doen.

De oefeningen van de burpees en Tai Chi verliepen vrij lekker. Tai Chi begint bij mij wel de rustgevende werking te hebben, helaas moet ik nog te goed nadenken en teveel focussen op de oefeningen om ook daadwerkelijk mijzelf bezig te houden met de ontspanning van de activiteit. Wanneer de oefeningen vaak genoeg doorgenomen zijn en ik alle 24 vormen ken zal dat vanzelf veranderen.

Zoals elke maandag was ook deze weer druk volgepland met taken die ik in het huishouden gedaan moest krijgen. Het is voor het eerst in tijden zowaar dat ik ook alle taken gedaan heb gekregen terwijl deze lijst zo lang was. De donderdag werd ik erg energiek wakker, ondanks ik mij nog moe voelde, en ben lekker hard aan de slag gegaan in het huis. Ik had zelfs zoveel energie dat ik met mijn fastbreak, ook wel lunchtijd, klaar was met het huis op orde te brengen.

Dinsdag ben ik de hobbykamer op gegaan om de rommel die het is op te ruimen. Ik lijk niet ver te komen omdat alles wat ik gedaan heb op de achtergrond ligt, maar ik ben toch wel even 4 uur bezig geweest in die ruimte, dus ben ik tevreden.

Ik had zoveel energie over donderdag dat ik ook toen de hobbykamer ingedoken ben. Ik heb op de donderdag vooral mijn tijd besteed door alle gereedschap die we bij mijn stiefmoeder vandaan gekregen hebben, en nog van mijn vader zijn, uit te zoeken en de drie gereedschapskoffers logisch in te delen. Björn wilde die avond eigenlijk iets samen doen als dank dat ik zoveel steun gegeven heb met zijn vele avonden op de zolder bezig zijn met zijn stream, echter kon ik die avond mijn focus maar niet van werk af halen. Ik wist dat ik nog zoveel te doen had en nog zoveel kon doen, dat ik niet simpelweg wilde puzzelen, ondanks dat quality time was geweest met hem. Ik vond het wel heel erg lief dat hij zelfs wilde puzzelen, wat hij wat minder leuk vind omdat hij en ik op een andere manier te werk gaan, maar ik vond het niet noodzakelijk bedankt te worden. Het is voor mij vanzelfsprekend. Omdat ik alleen maar mijn hoofd bij werk had zitten heb ik besloten toch maar verder te gaan in de hobbykamer en heb het eindelijk voor elkaar gekregen om de hobbykamer weer (enigszins) volledig op orde te krijgen, wat heerlijk om weer een lege kamer in te lopen waar ik kan hobbyen wanneer het mij schikt. Misschien kan ik dan eindelijk weer verder met naaien, er zijn nog een paar dingen die ik wil repareren en maken. Ik had zelfs nog tijd over om een doos uit te pakken op de kleine kamer en daar ook wat ruimte te creëren.

Wanneer Björn maandag thuis kwam heb ik zo snel mogelijk het eten op tafel gebracht zodat hij zo vroeg mogelijk zijn focus kon zetten naar de stream die hij die avond zou starten. Tijdens zijn opzetten heb ik lekker boven naast hem zitten lezen en ben naar beneden gegaan om de stream te bekijken en moderaten. 

Ik mag zeggen dat Björn zijn stream voor zo’n jong kanaal redelijk druk was en ik hoop echt dat we hem naar de 50 volgers kunnen werken voor het einde van de maand. Tijdens zijn stream ben ik ondertussen nog het hoofdstuk uit wezen lezen en zat later te twijfelen alvast naar bed te gaan, maar wil de stream niet verstoren. 

Tijdens zijn stream van woensdag ben ik bezig gegaan met een eigen overlay maken. In de hoop dat ik in de nabije toekomst ook zelf kan gaan streamen, dan wel op zijn kanaal, maar daarvoor hebben we nog een HDMI capture card nodig, omdat ik wil streamen in de wat modernere spellen. Er is een groep aangemaakt tussen de streamers die wij persoonlijk kennen om af te spreken dat we niet allemaal tegelijk zouden streamen en om te weten wanneer we de ander kunnen helpen door aan te geven in een eigen stream wanneer de anderen zouden beginnen.

Ook zondag heeft Björn besloten een stream te doen, dit keer een langere van bijna de hele middag. Ik heb wel nog wat mensen aangesproken in de hoop dat ze hem wilden helpen met kijken en volgen en het heeft ook wel geholpen, maar we schrokken een beetje van hoe lang het duurde voordat de kijkers op begonnen te lopen tot een genoodzaakt minimum om zijn quota te halen voor affiliate streamen. Hij is deze week redelijk ver gekomen. Hij zit nu op de 29 van de 50 nodige volgers. Na zijn eigen stream zijn we bezig geweest een paar andere streamers, waaronder Maverick, te helpen met kijkers op hun channel tijdens hun stream.

Maandag op dinsdag was de eerste dag dat ik geprobeerd heb met een kniekussen te slapen in de hoop dat mijn rugklachten minderen en zelfs wegblijven. Het kniekussen kwam met een masker welke ik ook braaf heb aangetrokken. Over een paar nachten leek het zelfs dat ik rugklachten kreeg van het kussen en heb na 4 nachten besloten het kussen achterwege te laten, het oogmasker daarentegen lijkt zeer effectief naar een goede nachtrust dus die draag ik nog braaf. Ik slaap met een serie aan op de achtergrond omdat de mijn gedachten sust, echter maakt het licht het af en toe lastig om in slaap te komen. Het oogmasker lijkt tot dusverre een goede oplossing voor dit dilemma.

Vrijdagmorgen was er overduidelijk een verandering in mijn energie. Eerst kon ik dit niet verklaren, maar met hoe druk ons weekend was, is het wel te verklaren dat ik mij in de ochtend wat futloos voelde. Dominique zou met haar vriendin Lynn wat eerder komen dit weekend, die zouden rond de vroege middag toch in de buurt zijn en heen en weer rijden naar Limburg was niet echt handig op dat punt. Net wanneer zij binnen waren gekomen bleek toevallig ook Jan, van onze bordspellengroep die we al een tijdje niet meer gezien hebben, langs om te kijken of ik thuis was. We hebben heerlijk koffie gedronken en bijgekletst en wanneer hij na een paar uur weer besloot verder te gaan duurde het niet lang voordat we gerommel in de tuin hoorden. Blijkbaar waren Dineke en Fenneke net een rondje lopen door Uithoorn en liepen langs het huis, ook zij besloten om even te kijken of we thuis waren waardoor we lekker in de tuin zijn wezen bijkletsen. Ze bleven zo lang dat we besloten eten te bestellen zodra Björn thuis was en hebben ‘s avonds nadat ook zij weer op huis aan gegaan waren binnen nog even wat aandacht aan alleen Dominique en Lynn besteed. 

De volgende dag zou D&D er niet in zitten. Lynn vind het niet heel erg leuk om te spelen, is erg onzeker om de roleplay gedeelte te doen. Daarnaast zou Maverick, een van de vrienden die ook streamt, langs komen. Ondanks hij het ook leuk vind om D&D te doen, en ik een sessie voorbereid had voor de zekerheid, was het zo gezellig in het bijpraten dat we geen tijd genoeg hadden om ook nog een sessie te doen. Dominique en Lynn zijn vlak na het eten op huis aan gegaan en Maverick is tot vrij laat gebleven. Er staat zelfs een idee dat hij over twee weken terug komt om samen met Björn te streamen, hopelijk gaat dat door.

Thuis Alleen WEEK 2; Een emotionele rollercoaster

Deze week was best zwaar voor me op emotionele vlak. Om meerdere redenen heb ik besloten te stoppen met de pil. Ik heb bijvoorbeeld gehoord dat het verstandig is eerder te stoppen met de pil dan wanneer je kinderen wil zodat je hormoonbalans weer natuurlijk is, wat bij sommige zelfs een jaar kan duren. Aangezien Björn en ik willen proberen een familie te starten na het trouwen, wat over een kleine jaar gepland staat, kan ik beter nu al beginnen met deze voorbereiding. Een andere reden is dat ik gelezen had dat toch wel een groot procent van de vrouwen depressieve klachten krijgt, welke ik ook ondertussen had en zo waren er nog meerdere factoren welke mij het een verstandige keuze maakte om te stoppen met de pil.

De hormoonbalans is opmerkelijk al veranderd. Zoals dat ik al jaren mezelf vlak en vrijwel emotieloos voel dat dit steeds duidelijker op de voorgrond begint te komen en ik weer merk hoe een kleine opmerking mij meteen kan ontregelen voor de dag of zelfs erger, meerdere.

De week begon voor mij erg zwaar. Daar waar ik in de afgelopen jaar 15 kilo kwijt ben, de laatste 4 maanden stil sta op gewicht, bleek op de maandagochtend met mijn gebruikelijke weegmoment dat ik nu zelfs weer een beetje omhoog geklommen was in mijn gewicht. Hierdoor was ik de ochtend, en de rest van de dag, niet te genieten. Er maalde vanalles door mij heen. Mijn dieet vol eiwitten, minder koolhydraten en overwegend gezond, lijkt me niet veel meer te kunnen beteren. Ik kan mezelf wel gaan lopen uithongeren of extreem koolhydraatarm kunnen doen of andere manieren, maar dat helpt me niet op de lange termijn een gezond gewicht te krijgen. Ik heb vaker geprobeerd voor mezelf een trainingsschema op te stellen, maar om de een of andere reden kan ik mij er alsmaar niet aan houden. Ik mis het dansen zo! Ik hoefde niet na te denken over dat ik aan het sporten was, maar kon gewoon genieten van een hobby die als heerlijke bijeffect had dat het ook nog eens een intense lichaamsbeweging bevat, ik had vrijwel wekelijks spierpijn van de training. Ik hoop dan ook van harte dat wanneer de dansscholen eindelijk weer open mogen, ze ook iets bedenken waardoor we meteen al kunnen dansen en niet hoeven te wachten tot het september is eer het dansseizoen begint. 

Verder was mijn maandag vrij casual, ik was wat laat om naar de supermarkt te gaan wat ik het liefst in de ochtend doe, omdat ik vrij vroeg in slaap gevallen was op de bank en moest wachten op een pakketje dat Björn zou ontvangen die dag. Gelukkig was er in de middag ook nog een tijdvak waarin het rustig was in de supermarkt, dus heb ik nog steeds rustig mijn boodschappen kunnen doen. Daarna heb ik nog de heerlijke groente pakketjes gemaakt waardoor ik de kant en klare, duurdere, pakketten hoef te kopen, maar wel het gemak heb tijdens het koken.

Na twee weken heb ik eindelijk contact gekregen met Kasteel Meerwijk, onze locatie voor de bruiloft, om de datum te verzetten. Blijkbaar is de locatie onder corona maatregelen eerder overgenomen dan oorspronkelijk gepland en wij hadden daar niets over te horen gekregen wat het allemaal wat verwarrend maakte. Maar gelukkig is er ondertussen meer duidelijkheid over en hebben we bevestiging gekregen dat onze nieuwe datum inderdaad door kan gaan.

‘s Avonds is Björn gaan streamen boven, wat redelijk goed ging. De stream was rustig in de chat en er werd niet heel veel gesproken, maar hij heeft het spel in 1,5 uur uitgespeeld.

Dinsdag wanneer ik hoopte dat mijn gewicht weer wat gestabiliseerd zou zijn, was ik weer aangekomen. Ik was pissed off. Begreep er echt niets van. Hoe kan het dat je stabiel bent voor een aantal maanden, en wanneer je besluit de vele pannenkoeken en kant en klare pizza’s te vervangen voor bereidde, genoemde gezonde gerechten, je ineens aan komt? Het gevoel worsteld zich steeds dieper dat de enige manier voor mij om op gewicht te komen en blijven is dat ik 4u per dag intensief moet sporten en perfect moet eten zonder maar enige uitzondering. Het geeft ook een zekere gevoel voor oneerlijkheid. De ene persoon, moet zich uit de naad werken voor uberhoud op gewicht te blijven, en een ander hoeft helemaal niets te doen en valt nog steeds af. Ik ben Tai Chi aan het doen, probeer niet stil te zitten in huis, wandel soms na het eten een rondje en eet zoveel mogelijk gezond. Wat doe ik fout?! Het zet me in de neiging om wederom een sportschema op te stellen, wat wederom niet zal werken, het past gewoon niet bij mij, ik heb er niet de doorzettingsvermogen voor. Het resulteerde er in ieder geval toe dat ik moeite had de dat uberhoud van de bank af te komen, het maakt toch niets uit toch?

Ik heb 5 burpees gedaan, ben het eten wezen bereiden en ben samen met Björn wederom een wandelingetje gemaakt alvorens hij naar zolder ging. We waren allebei een stream van een vriend aan het kijken terwijl ik een boek, Arthas van warcraft, aan het bijlezen was en Björn afspraken aan het maken was met Robin wie vrijdag langs zou komen. Door zijn slechte hart is hij sinds Corona niet meer buiten geweest en begon langzamerhand eenzaamheids verschijnselen te vertonen. Gezondheid voorop, maar dit leek ons ook niet gezond voor hem.

Woensdag voelde eindelijk weer eens als een oprecht vrije dag. Alweer een tijd heb ik lopen klungelen een vrije dag te vinden omdat ik deze vaak samen plande met die van Björn, maar nu ik besloten had de woensdag aan te houden leek het weer te werken. Niet aan werk denken, gewoon doen waar ik echt zin in heb, zonder verplichtingen. Ik ben de hele dag heerlijk Skyrim wezen spelen en toch ‘s avonds na het avondeten zijn Björn en ik een rondje gaan lopen. Björn is meteen naar boven gegaan om zijn nieuwe microfoon te testen en tegelijk te streamen. 

Op advies van Dominique heb ik de serie SUITS van Netflix die avond aangezet, terwijl Björn alles aan het afsluiten was, om te bekijken en ik moet eerlijk toegeven dat het een veelbelovende serie lijkt te worden. Het is dusdanig goed dat ik donderdag zelfs moeite had van de bank af te komen omdat ik alsmaar de volgende aflevering aanzette en het wel echt een serie is waarvan je de hele aflevering moet volgen. 

Ondanks ik lastig van de bank af kwam heb ik gelukkig wel mijn doel bereikt om met veel moeite de 10 burpees te doen die ik mezelf voorgelegd had te doen. Zo heb ik ook bij Tai Chi een nieuw figuur doorgenomen en geoefend.

En toen besloot ik in de hobbykamer aan de slag te gaan. Ik wilde eigenlijk alleen maar mijn nieuwe speakers aansluiten aan de pc, maar mijn bureau was dusdanig volgebouwd (door vooral Björn) dat ik enorm gefrustreerd raakte. Aangezien Robin de volgende dag zou langskomen was ik extra gedrilt dat de hobbykamer er enigszins fatsoenlijk uit moest zien. Hij had ons huis nog niet gezien, mede omdat onze housewarming feestje door Corona geannuleerd moest worden, en ik wilde het huis er goed uit laten zien. Echter overal waar ik keek lag een stapel van dramatische bende en ik werd moedeloos met de gedachte dat ik ergens beginnen moest. Met alle negatieve exploderende emoties die in mij rond raasden besloot ik de deur maar snel dicht te doen en er niet meer naar om te kijken, voor de rest van de dag of dergelijke. Het was tevens ook slecht voor mijn bloeddruk die ik probeer laag te houden. Ik heb de kamer op schema gezet voor volgende week, aangezien het wel opgeruimd genoeg moet worden zodat ik eindelijk de mondkapjes kan afmaken voor als Björn en ik eindelijk weer naar dansen kunnen, met ov, wat ik al 3-4 weken wil maar niet kan omdat de tafel volgebouwd ligt. De frustratie maakte het mij wederom lastig wat te doen en ik was blij wanneer Björn thuis was na een lange dag en besloot een keer beneden te blijven om quality time met mij te spenderen. 

Echter maakte hij een verkeerde opmerking over een huishoudelijk taakje wat ik had laten liggen waardoor ik in een complete schoonmaak rage terecht kwam. Ik moet zeggen dat ik enorm veel voor elkaar gekregen had en dat het ook allemaal lekker snel ging. Jammer genoeg was het allemaal uit een negatieve emotie gedaan, dat had ik zelf graag anders gezien. Ik nam hem verder niets kwalijk en we zijn gewoon vredig in bed gestapt.

Zoals donderdag eigenlijk als een vrijdag voelde, zo voelde de vrijdag juist als een zaterdag. Nadat Björn samen met mij even langs de apotheek gereden is voor mijn bloeddruk medicatie, heeft hij mij afgezet en is zelf doorgereden om Robin op te halen. Ondertussen ben ik nog verder gaan in huishoudelijke taken en heb de overige, niet te lange tijd, gespendeerd met het uitlezen van het boek. 

Björn kwam thuis met de verrassing dat hij die heerlijke stoel ook voor mij gehaald had en ik mocht zelfs kiezen of hij boven of beneden opgezet zou worden. Ik heb gekozen voor boven zodat met streamen met z’n tweeën er tenminste ook twee dezelfde stoelen staan, is professioneel. We hebben koffie gedronken in de tuin en het was erg leuk om Robin het huis te laten zien. Hij was zo enthousiast over nagenoeg alles wat hij zag, dat het mij ook wel een boost gaf om het huis af te maken en op die manier een superhuis voor Björn mij en de hopelijk ooit kinderen te creëren. Robin en Björn zijn op de gameroom nog even wat bij wezen kletsen en zijn bezig gegaan met de voorbereiding van hun gezamenlijke stream die de avond zou plaatsvinden. Ik moest nog even naar de winkel omdat ik de boodschappen al had gehaald voordat ik wist dat Robin zou komen, en er dus meer in huis gehaald moest worden. Wat haatte ik die drukte zeg! Het is een compleet andere winkel en ik vind het vreselijk om op deze manier te winkelen, ik ga in het vervolg zeker in de ochtend!

Ik heb heerlijke complimenten gehad over mijn gevulde paprika wat mij wel goed doet om te horen en na het eten zijn de jongens weer de zolder op gegaan en zijn hun gezamenlijke stream gestart. Een leuke verrassing voor ons was dat een Campzone vriend van mij Björn ook is wezen volgen en aanwezig was op dat moment. Zeker nu Campzone niet door gaat mis ik de mensen die ik gebruikelijk elk jaar daar zie behoorlijk en de verrassing verzachtte de pijn een beetje dat Campzone dit jaar niet door gaat. Na een uur moesten de jongens echter stoppen met hun stream omdat met Robin zijn gezondheid hij te moe was en langzamerhand naar huis moest.

We hadden Dominique voor dit weekend afgebeld, we zouden een erg druk weekend krijgen welke inhield dat we zaterdag al om 10 uur al in Zweeloo moesten zijn, waar Ina, Björn’s moeder, woont. Het was een zware nacht waarbij zowel Björn als ik moeite hadden om in slaap te komen. Het werd zwaarder doordat we ook beiden wisten dat we vlak na 7 uur het bed uit moesten stappen. De duur van de rit viel mij reuze mee, ik was wakkerder dan ik had verwacht eerlijk gezegt. 

Niet lang nadat we bij Ina aankwamen kwam ook mijn moeder met Gert, mijn stiefvader, aan. Ina, mam, Gert en ik hadden bij de bruidsjurk boetiek afgesproken om mijn jurk opnieuw te passen. We zijn in twee auto’s daarheen gereden, want met meer dan 2 personen in de auto is niet toegestaan en werden hartelijk verwelkomd door de vrouw van de zaak. Voor hoe negatief in gewicht mijn week al was, moet ik zeggen dat het passen van de jurk (die ik in december uitgekozen heb) mij zeker goed deed. De vrouw zat maar te huffen en puffen omdat er zoveel ingenomen zal moeten worden dat zij er geen raad mee wist. Ze geloofde maar niet dat het maar 5 kilo was in verschil met december. 

De vorige keer dat ik de jurk aan had, voelde de jurk het beste van de keuzes die voor de hand lagen (met al 5 zaken bekeken), maar deze keer, toen ik in de spiegel keek voelde het als een trouwjurk, mijn trouwjurk. Wanneer ik later de foto’s die mam gemaakt heeft doorgestuurd kreeg was zelfs ik verbaasd, dit is de jurk, wat staat deze mij goed! De jurk is betaald en mam heeft deze meteen meegenomen naar hun huis, onder andere om te voorkomen dat Björn verleid raakt te kijken of een keer per ongeluk wat ziet. Er moet zoveel ingenomen worden dat we besloten hebben dit bij een kleermaker te doen die zich er comfortabel bij voelt en het vaker gedaan heeft. 

Björn had dezelfde tijd benut door nog meer van zijn spullen in te pakken en in de auto te laden, hij is er nog lang niet, maar wederom was een auto vol geladen. We hebben met z’n allen bij Ina in de tuin nog even zitten kletsen en hebben gelunched alvorens mam en Gert weer op huis aan reden. Het was buiten echt niet meer uit te houden van benauwdheid, het was zo benauwd dat het binnen lekkerder was dus zijn we toch maar naar binnen/boven gegaan. Ina stelde ons voor kibbeling te eten als avondeten aangezien ze toch naar de visboer ging en wij stemde in. We besloten een grote portie samen te delen, echter toen we zagen wat een grote portie inhield hadden we wat spijt dat we niet 4 grote porties gevraagd hadde, want die 8 kleine stukjes die er in het bakje zaten, was naar onze mening een kinderportie. Omdat we beiden nog behoorlijke trek hadden zijn we naar de winkel gereden om nog extra eten te halen en zijn daarna een filmpje gaan kijken op Björn’s oude kamer. Omdat het eindelijk koeler aan het worden was buiten besloten we daarna onze avond buiten af te sluiten. Ik heb toch nog Tai Chi gedaan, ondanks ik dat niet meer verwachtte en ben nog even aan het typen gegaan voor mijn blog.

De rest van het weekend was vrij rustig. Björn en ik waren vrij laat wakker, rond 10 uur, en zijn alvast in de tuin gaan zitten, wachten op een wakker wordende Ina. Geen zin om langer niets te doen wachtende op haar, besloot ik toch maar het boek open te slaan welke ik net begonnen ben; Game of Thrones. Uiteraard wanneer ik net begonnen was en twee bladzijden ver was kwam Ina er al aan en besloot ik mijn boek toch maar neer te leggen omdat ik mij toch niet kon focussen en het gesprek probeerde mee te luisteren. Het was vooral een afwachtende vroege middag. We zouden rond 2 uur de auto in stappen richting Stroe, waar mijn opa en oma regelmatig op de camping zitten, en zijn daar in de tuin gaan zitten. Onderweg begon het te regenen en we waren blij dat bij opa en oma een partytent stond met zijzeilen, waardoor we droog zaten. Mam en Gert waren er ook bij.

Vorige week zondag waren mam en opa beiden jarig, wat tevens de reden was dat we naar ze toe gingen. En mam had haar eigen visite en ging daarom ook deze zondag langs. We hebben lekker gegeten en bijgekletst en we besloten het niet te laat te maken om weer naar huis te gaan, aangezien Björn graag de auto nog wilde uitladen en de dozen zelf wilde uitpakken nog voordat we naar bed zouden gaan. Eenmaal thuis bleek het stikbenauwd in huis en hebben we snel de ramen nog open gezet tegenover elkaar in de hoop dat we in een nog een beetje koele ruimte konden slapen.

Het was een week waarin ik merkte dat mijn emoties weer aan het loskomen waren, maar ik ook mijn oude angst begin te herkennen. Het lijkt er op dat alleen de negatieve emoties sterk genoeg zijn om naar voren te komen. Het euforische gevoel is nog niet naar boven gekomen, uberhoud het gevoel van blijdschap of geluk niet. Nope, het zijn de frustraties, boosheid, teleurstelling, verdriet en dergelijke die zich laten zien. Een ander symptoom is ook te merken met het stoppen van de pil. Ik ben weer empathischer. Zo merkte ik bij Björn dat hij gehaast was wanneer we mijn medicijnen haalden en hij eigenlijk al bij Robin zou zijn. Ik merkte bij Ina hoe bezorgd ze was omdat er een kalf (van een ander) verdwenen was. Ze had de hulptroepen wel ingeschakeld, maar maakte zich nog steeds zorgen, ondanks ze er niets meer aan doen kon. En dan oma die zich ook vaak veel te druk maakt om situaties waar ze zich niet druk om hoeft te maken, zoals of er wel genoeg op tafel staat terwijl er zat ligt en dan nog verontschuldigen dat er niet meer is.

Ergens is het wel handig om empatisch te zijn, jammer genoeg kan ik het niet controleren en uit mijn empathie zich doordat ik zelf de emoties overneem. Maar al met al, is het duidelijk te merken dat mijn emoties weer teruggekeerd zijn en ik hou mij vast voor volgende week wanneer het waarschijnlijk nog erger wordt. De hormonen zijn nog steeds aan het balanceren, door de BPS zijn mijn emoties algemeen al in de extremen, ik hou mijn hart vast en hoop het beste.

Thuis alleen WEEK 1; De grote zolder

Nu wonen we al vijf maanden in dit nieuwe huis en nog steeds moet er een hoop gebeuren om het huis af te maken. De zolder is iets dat bedoeld was als laatste te doen zodat Björn kan retrogamen, maar na maandenlang niet veel te doen in de rest van het huis vond ik het oneerlijk om de zolder nog langer uit te stellen.

Sinds deze maand heb ik besloten te proberen geld te besparen door eens in de week boodschappen doen. Normaal betekent dit dat ik alles naar huis moet sjouwen, maar gelukkig was deze week Björn op de maandag vrij en konden we de auto pakken. We hadden al de plannen om iets in het huis te doen en zijn daarom de zolder op gegaan zodat ik dozen kon uitpakken om ruimte te maken voor zijn gameroom. Hij was ondertussen aan de telefoon met een goede vriend van hem die momenteel begonnen is met streamen en wat hulp van Björn vroeg. Voordat ik het wist was hij een eigen stream setup aan het klaarzetten en is de avond zelfs zijn eerste stream in een lange tijd gaan doen. Ik zat beneden te kijken naar de kwaliteit zoals bijvoorbeeld geluid en licht zodat ik daar feedback op kon geven.

Ik besloot de volgende dag weer hard aan het werk te gaan op zolder terwijl Björn naar zijn werk was en wat was dat een lastige klus. Ik weet niet zeker hoe warm het was op zolder, maar aangezien het in de huiskamer koud aanvoelde met 23,5 graden vermoed ik dat de temperatuur op zolder rond de 27 graden lag. Hierdoor werd ik regelmatig licht in mijn hoofd en moest even naar beneden om bij te drinken en af te koelen. 

Een hoop heb ik wel gedaan gekregen. Zo zijn van de denk ik 30 dozen om uit te pakken ondertussen 7 over en is de rest opgedeeld in dozen om weg te gooien, weg te geven aan tweedehands of meteen naar beneden gebracht omdat we al weten waar het opgeruimd zal worden. Door de grote vooruitgang besloten we de volgende stap voor de gameroom te maken, wat inhield dat er wat meubels besteld zijn en ik de muur zou witten. Echter was het te laat om het laatste te starten dus ben ik daar woensdag mee aan de slag gegaan.

Na een korte nacht door de warmte en knokkende katten verbaasde het mij dat ik fatsoenlijk en fit wakker kon worden. Ik ben daardoor ook vrij direct de zolder weer opgedoken met verfspullen om te beginnen aan deze grote klus. Het scheelde wel dat ondertussen de TV van Björn op zolder staat welke ik kon inschakelen op een Netflix serie, Friends, waardoor het verven zelf minder eenzaam aanvoelde. Met een lichaam die niet helemaal fit is door kleine pijntjes was het een hoop doorzetten en was ik blij dat ik eindelijk klaar was met verven. Zo kon ik eindelijk gaan zitten en mijn rug wat rust geven. 

Björn was erg aangenaam verrast bij thuiskomst en was na het eten ook meteen de zolder weer opgedoken voor een nieuwe stream. Ik voelde mezelf dan ook heel erg vereerd dat hij zelfs op zijn stream trots aan de kijkers vertelde van de muur en zijn vreugde erover liet merken. 

We hebben donderdag een kleine crisis gehad in huis. Wanneer ik Björn ‘s morgens verzocht de bak met plastic even buiten in de kliko om te gooien bleken we daarmee de berg met maden die erbij zaten door de keuken te verspreiden. Terwijl ik bezig ging met zijn lunch maken is hij daardoor dus de meeste maden wezen opruimen in plaats van lekker youtube kijken met zijn koffie. Door de dag heen mocht ik nog wel wat maden die tevoorschijn gekomen waren weghalen, maar zover ik weet hebben we alles gehad nu. 

Ik merkte dat de stunt die ik woensdag gedaan had met het verven toch een grotere last op mijn lichaam was dan ik verwachtte. Ik had een flinke last van mijn rug en schouder waardoor ik niet veel meer kon doen. Onder andere was ik daarom niet blij dat de Ikea tegenwoordig zijn bezorgers niet binnen laat bezorgen, waardoor ik de dozen zelf naar binnen heb mogen sjouwen. Ik kon het niet echt laten liggen buiten omdat er hier en daar een bui viel. ‘s Avonds zijn we de meubels in elkaar wezen zetten. Björn heeft het meeste gedaan ondanks ik het altijd wel leuk “klussen” vind, maar gelukkig kon ik nog net een stoel in elkaar zetten. En mijn god, wat zit die stoel lekker. Het is zowaar een meubel waar ik op kan zitten met mijn zwakke rug en zo in uit op kan staan zonder eerst een hele ingewikkelde strek moet doen om weer overeind te komen. Dusdoende had ik toen dus ook besloten dat er ook zo’n stoel beneden moet komen voor als het niet goed met mijn rug gaat, zodat ik dan in een stoel kan zitten die beter lijkt voor mijn rug te zijn. 

Björn raakte wat geïrriteerd met dat ik maar in de stoel zat, tv kijkend, terwijl hij druk bezig was met kabels leggen. Hij reageerde nogal bot op een bepaald moment met een duidelijk verzoek of ik wilde weg gaan. Dit schoot mij direct in de emoties en ik voelde mij redelijk afgewezen, dit was op zichzelf redelijk positief aangezien ik gemerkt heb dat mijn emoties de laatste paar jaren aardig afgevlakt zijn geweest. Gelukkig merkte hij wel direct dat het niet goed viel en vroeg mij te praten over mijn gevoelens, ondanks ik aangaf dat hij ze negeren mocht, omdat ik wist dat ze overtrokken waren. We hebben het wel direct uitgesproken en blijkbaar voelde hij zich op de vingers gekeken. Voordeel was wel dat die avond veel van de dozen van Björn uitgepakt waren en in de nieuwe meubels geplaatst waren, voor zover is de zolder tijdelijk klaar genoeg voor ons om de rest van het huis af te maken.

Vrijdag is gebruikelijk een redelijk drukke dag voor mij wat betreft huishouden en dergelijke. Vaak omdat ik probeer het huis schoon het weekend in wil laten gaan zodat ik het weekend niets hoef te doen. Wegens mijn rug besloot ik wat dingen te laten liggen en het rustig aan te doen. Echter aangezien er nog een paar boodschapjes gedaan moesten worden voor het weekend ben ik wel de deur uit geweest en ik moest nog langs bij Dineke, mijn moeders beste vriendin, om een senseo voor mam op te halen. Zij heeft net thuis een werkruimte ingericht en had graag voor op zolder een koffiepad machine en Dineke had er nog een liggen. Uiteraard bij Dineke nog wat bijgekletst. Ik kwam daar elke week eten voor Corona en mis het contact eigenlijk wel, ze is als een moeder voor me.

Tegenwoordig zijn vrijdagen voor mij ook wel een dag om naar uit te kijken. Sinds Corona uitbrak en onze danslessen gestaakt zijn komt Dominique, mijn beste vriendin, elk weekend langs. Normaal zie ik haar alleen maar tijdens de les dat we met onze eigen danspartners dansen, maar tegenwoordig zie ik haar elk weekend en ik moet zeggen dat haar langskomen een van de grote redenen zijn dat voor mij deze Corona periode een heel stuk dragelijker is voor me. Op z’n minst zie ik mijn beste vriendin vaker!

Het was een erg gezellig weekend. Ze is wat kleding wezen aanpassen die ze gekocht had en wat ik nog had liggen en niet meer pas en daarna zijn we Dungeons and Dragons gaan spelen. We spelen het nog niet zo lang, maar sinds Dominique V, een andere goede vriendin van me, ons ermee had laten kennismaken en we hoorden dat je prima zonder vele sessies gedaan te hebben Dungeon Master kon spelen hebben Björn en ik besloten het te proberen met mij als DM en zijn we een sessie gestart met Dominique en haar vriendin. Echter komt haar vriendin nu even niet meer mee omdat ze het te druk heeft met school, dus zijn we met z’n drieën door gegaan. Ik zou graag een grotere groep willen begeleiden, maar met Corona is dat lastig te regelen.

We hebben een gezellige sessie gehad en voor het eerst voelde ik me niet zo moe achteraf als normaal, wat positief is. We hebben nog even wat gehangen en gegeten alvorens Dominique weer naar huis ging. Helaas voor Björn was het te laat om nog een stream te starten, maar hij zag het ook wel aankomen en vind Dominique toch wel belangrijker dan een spelletje spelen.

Zondag is een vrij rustig dagje geweest. ‘s Morgens heb ik na flink wat uitslapen opa eerst gebeld om hem te feliciteren met zijn verjaardag waarna we in de middag naar mam gereden zijn voor de hare, ze zijn op dezelfde dag jarig namelijk. Normaal betekent dit een groot feest met de hele familie en een gezellige barbeque, maar uiteraard zit dat er ook niet in dit jaar. Zowaar ben ik een keer achter het stuur gekropen, normaal rijdt Björn, aangezien ik merk dat ik een onzekerheid achter het stuur begin te krijgen. Ik rijd bijna nooit en heb daardoor ook niet de regelmatige bevestiging dat mijn reacties correct zijn, gelukkig heb ik een paar keer mogen ingrijpen achter het stuur en voel me weer iets zekerder achter het stuur. Voor het eerst merkte ik echter een spanning bij de gedachte dat ik moest invoegen op de snelweg, iets waar ik sinds het behalen van mijn rijbewijs geen problemen mee heb gehad. 

Bij mam was het uiteraard ook erg rustig, terwijl ze normaal een huis vol visite had. Het maakte het niet minder gezellig en we hebben onder andere gepraat over Björn en mijn trouwen, een onderwerp die tegenwoordig bijna nooit besproken wordt. Een ruime tijd na het avondeten zijn Björn en ik weer op huis aangereden, met mij weer achter het stuur(!), aangezien Björn maandag vroeg op moest leek het ons niet verstandig om tot laat te blijven. 

Er was nog genoeg tijd toen we eenmaal thuis waren dat Björn nog wat kon gamen en ik een boek ben gaan lezen van de Warcraft series. Al een tijd wilde ik de boeken kopen en heb dat afgelopen maand pas gedaan. Ondanks ik ervan hou om te schrijven, heb ik veel moeite om boeken door te komen omdat ik ze steeds vergeet door te lezen. Ik heb mijzelf dan ook het voornemen gedaan elke dag een hoofdstuk te lezen waarbij ik nu 2 hoofdstukken achter loop. Ook heb ik gemerkt dat Engelse boeken lezen mij beter afgaat dan Nederlandse, ondanks Nederlands toch echt wel mijn moedertaal is.

Al met al denk ik positief terug aan de week. Het is vrij rustig geweest, we hebben veel gedaan gekregen in het huis, op zolder, en ondanks mijn rug erg gevoelig is geworden en de warmte soms lastig was om te verdragen mag ik zeggen dat ik de week lekker doorgekomen ben.

« Older posts

© 2020 Janelin

Theme by Anders NorenUp ↑