Genoeg is genoeg, het word tijd dat mensen wakker worden en in plaats van klagen over wat er allemaal mis is in de wereld er wat aan doen. De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet en als je verandering wil, zul je bij jezelf moeten beginnen.

Meer dan fijn in de omgeving waar ik opgegroeid ben heb ik gemerkt dat veel mensen liever anderen de schuld geven van hun problemen dan om er zelf aan te werken om hun situatie beter te maken. En ja, ondanks ik mijzelf hiervan bewust ben, ben ik geen engel, heb ik nog een hoop te leren en zal ik ook nooit perfect zijn. Maar de columns die ik schrijf zijn gestimuleerd door bewustwording in hoe hypocriet de meeste mensen naar de wereld kijken.

Ik ben altijd al creatief geweest. Ik heb nooit echt gedurfd dit te uiten behalve naar mijn directe omgeving. Nu weet ik dat ik beter wil worden en wil leren. Daarvoor zal ik toch moeten delen wat ik weet en kan. Daarbij, als ik wil groeien zal ik moeten vechten voor wat ik wil en het dus delen met de buitenwereld in plaats van het puur en alleen voor mijzelf te houden.

Dus opgedeeld in drie onderwerpen laat ik mijn creatieve werken zien en hoop dat ze net zo goed in de smaak vallen bij anderen als dat ze bij mijzelf doen.

 

 

 

 

 

Fotografie

Opgegroeid met mijn vader als hobby-fotograaf heb ik van jongs af aan al een camera in mijn handen gehad. Leuk om kiekjes te maken, maar verder had ik er niet veel mee. Toen had ik een keer op reis zo’n mooie foto gemaakt, dat ik de smaak te pakken had. Ik ben foto’s wezen maken in de hoop nog meer van dergelijke plaatjes te kunnen vastleggen. Helaas viel op de terugweg mijn simpele camera en was ik weer even klaar met foto’s maken.
In een wat mindere periode van mijn leven kwam mijn stiefvader erachter dat foto’s maken toch wel wat voor mij betekende en mocht ik zijn spiegel reflex camera gebruiken. Ook toen raakte ik weer helemaal geïnspireerd en probeerde zelfs een foto-studie te doen. Niet binnen gekomen was de onzekerheid weer toegenomen en heb ik zijn camera terug gegeven.

Nu in mijn leven gekomen is Wildlife-Fotograaf Björn-Olof Dusseljee van BODusseljee Photography. hij heeft mijn onzekerheid uitgedaagd om mezelf te bewijzen dat ik het wel kan, en tot dusverre, ben ik zeer tevreden met de resultaten. Hij heeft mij onder zijn vleugels genomen en geeft hier en daar wat tips om te groeien, terwijl ik ook mijn eigen stijl ontwikkel.

Ik heb mij nog niet gespecialiseerd in een onderwerp, daarvoor zal ik eerst wat moeten rondspelen. Zoverre vind ik wildlife, natuur en portretten het meest interessant en zal hier ook zeker mijzelf verder in verdiepen.

Columns

Heb je ooit wel eens in een trein gezeten waar mensen zich asociaal gedragen? Of je wel eens afgevraagd wat je wel of niet mag zeggen bang zijne te discrimineren? Of misschien dat je gewoon moe ben van hoe sommige mensen zich in het verkeer gedragen. Mijn columns zijn allemaal gebaseerd op dergelijke onderwerpen, omdat ik hoop dat mensen eens beseffen hoe ze zelf de wereld prettiger kunnen maken voor anderen en daarmee voor zichzelf. Het zijn allemaal discussieonderwerpen dus discussiëren moedig ik zeker aan. Laat anderen de columns lezen en help zo om meer mensen te doen beseffen hoe ook zij de wereld kunnen verbeteren.

Mijn columns zijn ook te vinden op Het Nederlandse Blog Initiatief (HNBI) waarvan de beheerder, Ben Voorend, mij gemotiveerd heeft om te gaan bloggen en altijd zeer positief is geweest over mijn manier van schrijven.

De eerdere tekeningen bij de blogs zijn gemaakt door, mijn moeder, Petra van Harskamp-van Limpt. Iemand die ook hele mooie airbrush schilderijen maakt en ook op meerdere vlakken creatief is.

 

 

 

 

Boeken

Naast dit alles heb ik ook een boek geschreven. Westwood: en de andere kant van de spiegel. Het lijkt een lief boek, maar het is gebaseerd op mijn eigen leven. Met dit boek hoop ik mensen in een depressie de kracht te geven om door te zetten en wat te maken van het leven, want ook ik ben er uit gekomen. Wat dit boek zo leuk maakt is dat er ook een afwisseling zit naar een fantasiewereld waar het hoofdkarakter probeert te achterhalen wat de reden is van haar bestaan.

Ondertussen heb ik een tweede boek opgezet. Deze is nog in de beginfase van het schrijven, maar wel al bekend dat dit een fantasy boek word over een nieuw karakter die probeert de prinses te helpen om haar wereld terug te brengen naar een vredige staat. Mijn tweede boek word het eerste boek van een trilogie.

Op de pagina boek updates kun je in de gaten houden hoe het schrijven van dit boek verloopt en hopelijk snel staat er een verwachte datum bij dat hij uitgebracht zal worden.

Vind je dat meerdere mensen dit moeten lezen? Deel deze pagina gerust: