Villainous Review

Altijd al eens de slechterik willen zijn in de bekende Disney verhalen? Dan is nu je kans! Versla Alladin, Peter Pan, Alice of een van de 3 andere helden in het spel Villainous.

Hoe werkt het spel?
Iedere speler krijgt een bord met 4 locaties waar je als slechterik heen moet om je doel te bereiken. Elke slechterik heeft een eigen doel, zo moet Ursula beide de drietand (trident) als de kroon in haar hol zien te krijgen, of moet Prince John rijk zijn. Je kunt andere spelers dwarsbomen door hun ergste vijanden, de helden, op te roepen en op hun bord te plaatsen. Wie als eerste zijn doel bereikt heeft, is de winnaar.

Hoe goed is het spel op te bergen zodat je niet hoeft te beginnen met uitzoeken en de onderdelen netjes blijven?
De doos heeft handige verschillende vakken waarin je alles netjes kunt opbergen zonder dat het door elkaar komt. Jammer is dat er een erg fragiel bakje bij geleverd word om de munten in te leggen. Het idee is leuk, alleen doordat het slecht uitgevoerd is hadden ze het beter kunnen laten.

Wat is de kwaliteit van de onderdelen?
Je krijgt grappige plastic poppetjes per slechterik waarbij het interessant te zien is hoe ze het onderscheid gemaakt hebben.
De tekeningen zijn in Disney kwaliteit en in zeer mooie wijze toegepast in het spel.
De borden zijn het standaard karton, alleen hadden ze de print beter aan de andere kant kunnen doen omdat bij het uitklappen je bord niet vlak op tafel valt. Hierdoor kan het zijn dat je poppetje niet stabiel op een locatie staat.
Daarnaast voelen de kaarten stevig aan en hoef je niet bang te zijn dat je met normaal spelen de kaarten beschadigd.

Hoe makkelijk is het spel te leren?
Leren is makkelijk, het is best duidelijk wat je kan en mag. En daar waar je niet weet wat een teken betekent kun je dat spieken van je persoonlijke kaartje. Elke slechterik krijgt ook een persoonlijk boekje geleverd waarin uitgelegd staat hoe je je doel moet bereiken en er staan ook hier en daar wat tips in om het behalen van je doel makkelijker te maken.
Echter omdat elke slechterik weer anders speelt en anders werkt kan het best overweldigend werken en zul je misschien je eerste potje als een kip zonder kop besluiten nemen.

Wat is goed aan het spel en wat is minder?
Na alle slechterikken gespeeld te hebben, durf ik te zeggen dat het wel redelijk gebalanceerd is. Vaak ben ik enkele beurten verwijderd van winst of verlies tegenover mijn tegenspeler. Alleen voelde Little John een beetje dubbel, want je wint of verliest met hem en is hij heel makkelijk te weerhouden van winst.

Wie zou dit spel leuk vinden?
Uiteraard de Disney-fans onder ons zullen dit spel geweldig vinden. Het heeft een vrij tactische kant en zelfs de geluksfactor in het spel is redelijk te beïnvloeden. De minimale leeftijd zou ik wel aanhouden om de reden dat zonder tactiek het spel lastig te spelen is.

Wat is mijn cijfer?
7

Algemene gegevens:
2-6 spelers
Leeftijd 10+
50 min
Jaar van uitkomst 2018


LET OP! DIT BETREFT EEN UITBEREIDING!

Vind je dat meerdere mensen dit moeten lezen? Deel deze pagina gerust:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *