Unstable Unicorns Review

Bouw een eenhoorn leger. Verraad je vrienden. De eenhoorns zijn je vrienden nu.
Je start met een baby eenhoorn in je stal. ZO SCHATTIG!
Maar raak niet teveel gehecht, omdat baby eenhoorns niet veilig zijn in dit spel! Er zijn meer dan 20 magische eenhoorns om te verzamelen, allemaal met hun eigen speciale krachten. Bouw je eenhoorn leger zo snel als dat je kunt, of word vernietigd door je zogenaamde vrienden. Zoek wraak of bescherm je stal door je magie te gebruiken! Klinkt makkelijk? Niet zo snel. Iemand kan een Neigh kaart hebben en kan het spel in waanzin drijven. De eerste persoon die zijn eenhoorn leger compleet maakt zal benoemd worden tot de rechtmatige heerser van alles wat magisch is. In ieder geval tot het volgende potje. Veel geluk.

Korte uitleg van het spel
Het doel van het spel is om 7 eenhoorns in je stal te hebben. Je kunt je eigen stal sterker maken, je kunt die van een ander zwakker maken, maar anderen kunnen jouw stal ook verzwakken door bijvoorbeeld je alleen maar panda’s in je stal te laten hebben.

Hoe goed is het spel op te bergen zodat je niet hoeft beginnen met uitzoeken en de onderdelen netjes blijven?
Erg makkelijk. Er is (stevige) doos waar ruimte is voor de kaarten. Wij hebben er zelf twee uitbreidingen bij in zitten, echter is er niet genoeg ruimte om meer uitbreidingen in de doos erbij te doen.

Wat is de kwaliteit van de onderdelen?
Het zijn goede normale kaarten. De afbeeldingen die erop staan zijn relatief geïnspireerd maar mooi afgebeeld.

Hoe makkelijk is het spel te leren?
Vrij makkelijk. De eerste ronde duurt naar onze ervaring wel wat langer omdat men wat meer nadenkt in wat er mogelijk is en probeert een vorm van tactiek te bedenken. Maar het is simpelweg een spel met het beste maken van wat je krijgt en hoe lief de tegenspelers zijn om te winnen.

Wat is goed aan het spel en wat is minder?
Het is voor mij een origineel concept wat ik nergens anders gezien heb. Een spel waarbij je zeker lacht met elkaar en voor jong en oud is. Echter is het spel zelf weinig vernieuwend vind ik zelf. De uitbreidingen voegen wel weer iets aan vernieuwing toe, maar vaak is het niet vernieuwend genoeg om te zeggen dat het minpuntje ermee opgepakt wordt.

Wie zou dit spel leuk vinden?
Als je houd van pesten, exploding kittens en eenhoorns zit je wel goed. Het is een spel voor jong en oud en wat mij betreft wel een partygame. Helaas heb je teveel ruimte in je stal nodig om met veel mensen te spelen.

Wat is mijn cijfer?
6.5

Algemene gegevens:
3-8 spelers
Leeftijd 14+
30-45 min
Jaar van uitkomst 2017


Wat vind jij van dit spel? Laat gerust een comment achter.

Vind je dat meerdere mensen dit moeten lezen? Deel deze pagina gerust:

This Post Has One Comment

  1. Petra Reply

    Mooi meid dat je het weer op hebt kunnen pakken!
    Ga zo door ?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *