Uno Review

Korte uitleg van het spel
Het spel uno is eigenlijk pesten. Alleen heb je bij pesten bij iedereen andere regels voor de verschillende kaarten, en bij Uno wordt dat probleem opgelost door speciale kaarten die betekenen wat ze betekenen
Zoals bij pesten heb je kaarten met een cijfer en een van de vier kleuren. De bedoeling is om je hand vrij te krijgen door een kaart op de stapel te leggen waarbij of de kleur of de cijfer overeenkomt. Daarnaast heb je pestkaarten zoals de gekleurde +2, ongekleurde +4, beurt overslaan, kleur veranderen of richting veranderen waarbij de volgende speler de nadelen krijgt. Als je niet kan of wil neerleggen, trek je een kaart van de trekstapel. Net als bij pesten heb je de regel dat als je maar een kaart in je hand dat je dat bekend moet maken. In dit geval roep je dan “Uno” in plaats van “Laatste kaart”

Hoe goed is het spel op te bergen zodat je niet hoeft beginnen met uitzoeken en de onderdelen netjes blijven?
Het spel zit in een verpakking waardoor de kaarten niet echt netjes opgeborgen kunnen worden. Ze kunnen schuiven en worden tegen elkaar aan gedrukt. Gelukkig heb je maar een grote stapel, en hoef je dus geen rekening te houden met uitsorteren.

Wat is de kwaliteit van de onderdelen?
Het zijn simpele speelkaarten, niets bijzonders aan. De afbeeldingen op de kaarten zijn simpel en duidelijk, behalve de kleuren groen en blauw welke je met een beetje minder licht al lastig uit elkaar kan houden.

Hoe makkelijk is het spel te leren?
Zover ik weet kan iedereen pesten, dus zover ik weet kan iedereen dit spel al spelen

Wat is goed aan het spel en wat is minder?
Het is een spel dat ik al kende, dus op dat punt is er weinig interessants aan. Echter als iemand een potje wil pesten, stel ik dus Uno voor aangezien je dan niet zit met de verschillende regels en maar net de vraag hoe anderen de regels interpreteren.

Wie zou dit spel leuk vinden?
Het is een simpel spel voor alle leeftijden. Het spel hoeft niet te lang te duren en ondanks je een beetje geluk moet hebben met welke kaart je pakt en welke kaarten de anderen spelen valt er toch wel wat tactiek te gebruiken om te proberen als eerste al je kaarten kwijt te zijn.

Wat is mijn cijfer?
6

Algemene gegevens:
2-10 spelers
Leeftijd 6+
30 min
Jaar van uitkomst 1971


Wat vind jij van dit spel? Laat gerust een comment achter.

Vind je dat meerdere mensen dit moeten lezen? Deel deze pagina gerust: