Thuis Alleen WEEK 7; Nog Steeds Verloofd.

Björn en ik hadden een vreselijk slechte nacht gehad maandag, blijkbaar voelde hij zich ook niet lekker en het leek hem niet verstandig om doodmoe en ziekjes aan het werk te gaan. Hij heeft zich ziek gemeld waardoor we zowaar samen boodschappen zijn wezen doen. Desalniettemin was mijn maandag volgeboekt en druk met verplichtingen en de rest van de week was alleen maar vager. Ik heb geen goede vrije dag gehad en alles was een beetje half deze week. Woensdag kwam Karena namelijk langs en hebben we gezellig koffie gedronken. Ik ben erg blij dat we ondertussen onze contact goed genoeg hebben kunnen bijleggen dat we ondertussen geen capperone meer nodig hebben om een positieve samenkomst te hebben. Ik heb het huis wederom laten zien aangezien we door Corona onze housewarming hebben moeten afzeggen en ze de laatste ontwikkelingen nog niet gezien had.

De methode die ik ondertussen ontwikkeld heb om af te vallen is alle kanten op geschoten deze week. In het begin van de week ging alles goed en was zelfs zeer tevreden wanneer ik bij de diëtiste was en merkte dat ik daar voor het eerst onder de 90 kilo gewogen werd. Zelfs mijn eigen weegschaal gaf vrijdag voor het eerst minder dan 89 kilo weer, ik was zo vrolijk om dat gegeven. Echter is het weekend alles een beetje in het water gevallen. Ik heb veel gesnacked en heb mij zondag niet eens gehouden aan mijn vasten. Tai Chi ging prima de week, ik heb niet alle dagen geoefend, maar meer dan vorige week, dus goed genoeg. De burpees gingen ook niet zoals gepland, ik heb wel alle vier de keren de burpees gedaan, alleen niet persé op de dagen die ervoor gepland waren. Het lijkt erop dat de combinatie wel begint te werken gelukkig. Het vasten heeft ervoor gezorgd dat ik niet verder in mijn gewicht steeg en wanneer ik de siroop in mijn caffe latte begon af te wegen, ⅕ van de suiker ongeveer, begon mijn gewicht ook af te nemen. De diëtiste vind het echter niet noodzakelijk voor me om nog meer koolhydraten uit mijn dieet te halen aangezien dit al blijkt te werken.

Wanneer ik dinsdag op stond, laat, merkte ik wederom hoe groot mijn hekel aan afspraken is. Ik moest 2 uur overbruggen voordat ik naar de diëtiste zou gaan en het vervelende is dat zo’n tijdsbestek altijd te kort lijkt om een klus op te pakken maar te lang om lekker te relaxen, dus zoals altijd in zo’n geval ben ik de tijd gaan vervelend op de bank met een serie. 
De terugweg van de diëtiste was een ramp! Ik weet dat ik van plan was te gaan douchen wanneer ik thuis kwam, maar lot heeft bepaald dat ik wel moest douchen. Ik stapte de lichte regen in en al wandelend werd de regen heftiger en heftiger. Uiteraard wanneer ik de tuin ingelopen kwam was de regen weer nagenoeg weg getrokken en kwam ik als een verzopen katje binnen gedropen. Ik hoefde mijn haar niet eens nat te maken onder de douche terwijl het normaal wel even duurt voordat ik mijn gehele haar nat genoeg heb voor shampoo.

Ik heb een nieuwe manier ontdekt om mijn brein te misleiden. Ik hou normaal wel van een heerlijke uitsmijter als lunch, alleen heb ik een hekel om gevoelsmatig 30 minuten in de keuken te staan voor een maaltijd die in gevoelsmatig 15 minuten al weg is. Echter deze dinsdag bedacht ik mij dat ik heel graag een uitsmijter zou willen en besloot mezelf te verwennen. Zonder problemen had ik ineens een uitsmijter voor mij staan. Ik besloot de dag erna dit te repliceren, en het werkte! Ik verdien een lekkere maaltijd en als ik het zie als mezelf verwennen lijkt het bereiden vanzelf te gaan. 
Zo heb ik ook opgemerkt dat muziek opzetten mij helpt energiek en fit te voelen. Al dansend door het huis in en lekker vrij. Helaas wanneer Björn thuis kwam was dat gevoel over, volgens hem heeft dat te maken met schaamte, wat hartstikke normaal blijkt.

Ik schrok dinsdag wanneer ik eten aan het bereiden was en erachter kwam dat ik veel te veel gemaakt had. Overige porties heb ik in bakjes gedaan en heb Dineke gevraagd of ze interesse had in een van de 3 overgebleven dubbele porties, welke ik woensdag langs ben komen brengen. Gelijk had ik geregeld dat Fenneke donderdag bij ons kwam eten aangezien ik al aan voelde komen dat ik weer teveel zou maken. Uiteraard klopte mijn vermoeden en heeft ze zelfs nog een dubbele portie mee naar huis kunnen nemen. Ondertussen had ik al aardig wat maaltijden ingevroren wat ons waarschijnlijk in kosten zal delen volgende week. Samen met Fenneke hebben we nog een bordspel gespeeld en zijn daarna Smash Bros gaan spelen totdat ze naar huis besloot te gaan, was gezellig.

Wat streams betreft is het een rustig weekje geweest. Maandag is Björn weer wezen streamen, dinsdag heb ik een begin gemaakt met Okami die ik van plan ben verder te streamen komende week en had het zo leuk dat ik zelfs steeds vergat pauzes in te lassen. Woensdag hebben Björn en ik besloten onze coop stream te doen omdat we dat vrijdag niet konden en zondag hebben we een spontane coop stream gedaan.

Het weekend was heel erg raar. Het besef kwam in de week steeds meer naar voren dat we vrijdag zouden trouwen. Vrijdag zouden we stoppen met elkaar verloofde te noemen en man en vrouw van elkaar zijn. We zijn naar Karena geweest voor lunch en om haar op te halen voor het etentje waarop we getrakteerd zijn door onze ouders. Het was zeker een bijzondere ervaring. We kwamen de wok-restaurant binnengelopen en werden verwelkomd, er moest van tevoren betaald worden en kregen alle Corona regels eerst te horen alvorens we plaats konden nemen. Als we even wilden roken moesten we via een nooduitgang, wat tijdelijk de standaard uitgang is, naar buiten om weer via de voordeur naar binnen te komen. Het eten was heerlijk en we werden ook verrast met een perenboompje en handwerkje van onze ouders als cadeau. Na het etentje zijn we nog even bij mam een drankje gaan doen en het is zeker later geworden dan de oorspronkelijke bedoeling, maar dat toont alleen maar aan dat het gezellig was.
Zaterdag was er geen Dominique. We mogen weer stijldansen en de eerste dansavond is weer van start gegaan. Dit betekende dat Dominique naar dansen was en Björn en ik een volledig weekend helemaal niets hadden staan. Zaterdag ben ik voor het eerst in tijden weer heerlijk wezen schilderen en moet zeggen dat ik blij ben met het resultaat. Verder een erg rustig weekendje.

Vind je dat meerdere mensen dit moeten lezen? Deel deze pagina gerust:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *