Thuis Alleen WEEK 12; Vage week

Afgelopen week is zo’n typische week geweest waarbij ik blij ben dat ik vrijwel dagelijks opschrijf wat er gebeurd is. Het lijkt wel alsof alles een beetje langs me heen gegaan is en kan zonder spieken niet bedenken wat er eigenlijk in de week gebeurd is.

Wat huishouden betreft is het niet echt een productieve week geweest. Het hoognodige heb ik dan wel gedaan, maar eigenlijk geen bijhouden van taken wat mij in de toekomst weer werk scheelt. De boodschappen heb ik dinsdag gedaan aangezien Björn deze week dinsdag vrij was in plaats van op vrijdag en met het weer kunnen gebruiken van de niet enorm benauwde hobbykamer heb ik deze week 2,5 A4-tjes vol weten te schrijven aan mijn verhaal dat al jaren stil ligt. Fenneke en Dineke zijn dinsdag gezellig blijven eten, mede omdat ik toch teveel maakte voor alleen Björn en mij, maar uiteraard ook voor de gezelligheid en omdat Björn en ik wel de wekelijkse etentjes met Dineke missen die met Corona stil gelegd zijn.

Tai Chi is deze week wel redelijk gegaan. Ik heb 3 dagen het stuk dat ik al ken beoefend, maar besef me wel dat ik weer wat meer focus moet krijgen op de oefeningen met voornamelijk nieuwe bewegingen aanleren. Het wordt tijd dat ik naar de volledige 24-form toe werk zodat als ik Tai Chi doe, ik ook het volledige repertoire uitvoer.
Het lezen van Game of Thrones heeft wat vooruitgang geboekt. Vooral vanaf donderdag heb ik aardig wat hoofdstukken,  weten weg te werken, een stuk of 15,  met het doel voor ogen dat ik zondag klaar zou zijn met het boek mits ik een hoofdstuk per dag gelezen had. Ik loop nog steeds 27 hoofdstukken achter helaas en heb mijzelf maar een week extra gegeven om alles af te ronden.
Wat ontspanning betreft heb ik naast het lezen ook een nieuwe savegame opgestart van Stardew Valley op de Switch waarbij ik weer lekker op eigen tempo vooruitgang ben wezen boeken.
Twee keer heb ik verkoeling gezocht in het zwembad. Donderdag samen met Björn voor zijn stream en ook vrijdag kon ik de hitte niet meer aan en voelde mij gedwongen het zwembad in te gaan omdat dat de enige makkelijke oplossing lijkt om mijn bloeddruk met die hitte weer te laten dalen naar minder klachten.

De streams zijn min of meer beter gegaan deze week; de hitte was wat minder waardoor ook Björn zich weer braaf aan zijn eigen gemaakte schema hield en maandag en donderdag Lego City Undercover is wezen streamen. Ikzelf heb dinsdag Horizon Zero Dawn gestreamd en ondanks het heel stil was in chat heb ik genoten van het spelen en was het een stille, maar leuke stream om te doen. Vrijdag stream hadden we al de middag van geannuleerd omdat Björn werken moest, maar ook de avond hebben we afgezegd aangezien we visite in huis hadden, zoals tegenwoordig wat gebruikelijker is.

Het weekend was redelijk rustig verlopen. Naast dat Fenneke even gezellig in de vrijdagmiddag kwam buurten is ze daarna op vakantie gegaan. Dominique besloot ook eerder op vrijdag al te komen wat lekker gezellig was en Björn en ik hebben zaterdag heerlijk lopen shoppen voor kleding voor Dominique terwijl hij een spelletje kon kopen. Het was even afwachten, maar zaterdag middag kregen we bevestiging van een andere Dominique (V) dat haar coronatest negatief was en we zondag inderdaad voor haar verjaardag langs konden komen. Dominique is na het eten naar huis gegaan in de hoop dat ze nog wat van de dansavond kon meepakken en Björn en ik zijn na nog even ieder een eigen spelletje spelen op bed gaan liggen.
Het was zondag even een rit om bij Dominique V te komen, maar dat was zeker de moeite waard. We hebben gezellig kunnen bijkletsen, hebben lopen brainstormen over de mogelijkheid D&D naar Campzone te halen, hebben heerlijk gegeten en het was een gezelligheid om zeker snel weer te herhalen. Dominique V en ik probeerden vlak voor Corona uitbrak juist weer het contact te verbeteren en elkaar weer vaker te zien.

Ik moet zelf zeggen dat ik niet zoveel moeite heb met de uitbraak van Corona. Natuurlijk mis ik het dansen enorm en is het raar om niet meer te kunnen knuffelen met vrienden en familie, maar naast dit alles lijkt het er juist op dat ik meer contact heb met anderen sinds Corona gekomen is. Mijn beste vriendin zie ik nagenoeg wekelijks nu, en dan niet alleen tijdens het dansen, en ook andere vrienden zie ik vaker.

Vind je dat meerdere mensen dit moeten lezen? Deel deze pagina gerust:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *