The Mind Review

Als je niet mag communiceren met spraak of gebaren met je medespelers, hoe goed denk je dan een spel te kunnen spelen? Hoe goed ben je op elkaar afgestemd en kun je foutloos weten wat de ander heeft? Test het uit, met The Mind.

Korte uitleg van het spel:
Met The Mind probeer je met je medespelers zoveel mogelijk levels uit te spelen. Om dit te doen moet ieder zijn hand leeg spelen door in het midden van de tafel zijn kaart(en) neer te leggen in de volgorde van 1 t/m 100. Maar je weet niet welke cijfer(s) je medespeler heeft en als er een hogere kaart eerder gespeeld wordt verliest je groep een leven.

Hoe goed is het spel op te bergen zodat je niet hoeft beginnen met uitzoeken en de onderdelen netjes blijven?
Heel goed. Je hebt een doosje met twee vakken en maar 4 verschillende soorten kaarten welke makkelijk uit te zoeken zijn door verschillende ruggen.

Wat is de kwaliteit van de onderdelen?
De kaarten zijn gemaakt van een goede kwaliteit en ook de doos is stevig genoeg om een paar reizen mee te gaan. De afbeeldingen zijn enigszins simpel, maar niet vervelend om mee te spelen.

Hoe makkelijk is het spel te leren?
Super makkelijk. Wellicht dat de eerste ronde je team niet echt hoog in de levels komen, maar met de volgende potjes merk je al snel hoeveel levels je steeds meer kunt uitspelen.

Wat is goed aan het spel en wat is minder?
Het is een interessant concept dat je niet mag communiceren met elkaar en als het ware je kaart “op gevoel” moet spelen. Echter is het lastig om geen enkele vorm van communicatie te delen. Want als je bijvoorbeeld de 100 in je handen hebt, en de andere overgebleven kaart ook hoog zoals een 95, kan het zijn dat de andere speler blijft wachten totdat je speelt, terwijl je zelf wil toeschreeuwen dat ze hun kaart moeten spelen en dat zal in je lichaamstaal echt wel naar voren komen.

Wie zou dit spel leuk vinden?
Als je eens zin hebt om met z’n allen samen te werken in plaats van tegenstanders te zijn is dit een perfect spel. Het spel kan goed spannend zijn en naar mijn inschatting zal iedereen dit spel leuk vinden.

Wat is mijn cijfer?
8,5

Algemene gegevens:
2-5 spelers
Leeftijd 8+
15 min
Jaar van uitkomst 2018


Wat vind jij van dit spel? Laat gerust een comment achter.

Vind je dat meerdere mensen dit moeten lezen? Deel deze pagina gerust:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *