Take 5! review

Spannend kaartspel, waarin geluk, bluf en slim tellen centraal staan. Wie incasseert de minste strafpunten?
Take 5! is een ideaal spel voor grotere groepen mensen die een eenvoudig, snel spelletje willen spelen. Daarom is dit spel erg populair onder studenten en grotere families.

Korte uitleg van het spel
Iedereen wordt 10 kaarten toegedeeld en er worden 4 kaarten boven elkaar neergelegd. Blind van elkaar kiest iedereen een kaart die zij willen aanleggen en pas als iedereen gekozen heeft worden de gekozen kaarten getoond. De persoon met het laagste cijfer op zijn/haar kaart moet als eerste zijn kaart achter een van de 4 kaarten op tafel leggen, hierbij moet de kaart gelegd worden bij de hoogste cijfer waarbij die op kan tellen. Wanneer jouw kaart de 6e kaart in een rij is, moet je de 5 kaarten die ervoor lagen innen en wordt jouw kaart de startende kaart van de rij. Op elke kaart staan een aantal punten afgebeeld en de persoon die aan het einde van de ronde de minste punten verzameld heeft, heeft gewonnen.

Hoe goed is het spel op te bergen zodat je niet hoeft beginnen met uitzoeken en de onderdelen netjes blijven?
Het zit in een doosje, niet bijzonder. Gelukkig moeten de kaarten toch geschud zijn dus maakt het niet uit of ze door elkaar lopen of niet, alleen zal het doosje met het vervoeren makkelijk los kunnen laten dus zul je een elastiekje of zakje eromheen willen doen.

Wat is de kwaliteit van de onderdelen?
De kaarten voelen goed stevig aan en het zit in een goed stevige doos.

Hoe makkelijk is het spel te leren?
De theorie is zo uitgelegd, en daarom kan iedereen het al binnen enkele minuten spelen. Echter om te voorkomen dat je moet pakken leer je gaanerweg technieken welke je een voordeel zouden kunnen geven tegenover nieuwe spelers.

Wat is goed aan het spel en wat is minder?
Het is simpel, het is snel, compact, makkelijk voor even tussendoor iets te doen. Helaas is het wel een spel waar redelijk makkelijk op uitgekeken geraakt kan worden omdat het een spel is met best weinig vernieuwing.

Wie zou dit spel leuk vinden?
Jong, oud, iedereen zal het spel kunnen spelen. En ik denk dat het spel voor iedereen wel zo’n beetje geschikt is en leuk is. Alleen als je voor echte uitdaging zal gaan dan is dit wellicht geen spel voor jou.

Wat is mijn cijfer?
7

Algemene gegevens:
3-6 spelers
Leeftijd 8+
45 min
Jaar van uitkomst 1998


Wat vind jij van dit spel? Laat gerust een comment achter.

Vind je dat meerdere mensen dit moeten lezen? Deel deze pagina gerust:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *