Skip-Bo (Mini Express) Review

Wees de eerste die zijn stapel leeg gespeeld heeft en haal daarmee de overwinning binnen.

Korte uitleg van het spel
Iedere speler krijgt een individuele stapel toegedeeld waarbij de bovenste kaart zichtbaar is. Je probeert je kaarten weg te spelen in een van de vier stapels, door op te tellen en geen cijfer over te slaan en je kunt je Skip-bo hierbij gebruiken als joker.

Hoe goed is het spel op te bergen zodat je niet hoeft beginnen met uitzoeken en de onderdelen netjes blijven?
Het spel is letterlijk een (grote) stapel kaarten welke geschud moeten zijn, dus uit sorteren hoeft de doos niet te doen. Echter vind ik dat de verpakking makkelijk scheurt met verplaatsen en moet de grote stapel opgedeeld worden om erin te passen. Ik raad aan een tupperware bakje te halen waar ze inpassen en deze te gebruiken als verpakking.

Wat is de kwaliteit van de onderdelen?
Het zijn gewoon goede speelkaarten. Niet teveel poespas en simpel in ontwerp.

Hoe makkelijk is het spel te leren?
Erg makkelijk. Als je tot 12 kunt tellen kan je dit spel spelen. Het is een erg simpel spel met weinig regels en zonder uitzonderingen, dus makkelijker kun je het haast niet krijgen.

Wat is goed aan het spel en wat is minder?
Het is een heerlijk spel die je snel speelt, niet al te veel denkwerk nodig heeft en je zo langer kunt laten duren door de toegedeelde stapel te verhogen in aantal kaarten. Er zit wel een kleine geluksfactor in aangezien de kaarten in de dichte stapel heel gemeen kunnen liggen. Daarnaast is het spel aardig beïnvloedbaar en kun je elkaar dwarsbomen mits de andere spelers ook op dat niveau kunnen spelen.

Wie zou dit spel leuk vinden?
Als je even niet weet wat te spelen of wat minder tijd om handen hebt, is dit spel de uitkomst. Verder is het simpel zat dat ieder het wel leuk zal vinden naar mijn mening.

Wat is mijn cijfer?
6

Algemene gegevens:
2-6 spelers
Leeftijd 8+
20 min
Jaar van uitkomst 2006 (origineel 1967)


Wat vind jij van dit spel? Laat gerust een comment achter.

Vind je dat meerdere mensen dit moeten lezen? Deel deze pagina gerust:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *