Jungle Speed

Snelheid en concentratie zijn essentieel bij het vliegensvlugge Jungle Speed. De speler die als eerst van al zijn kaarten af is, is de winnaar.

Korte uitleg van het spel
Iedere speler krijgt een stapeltje kaarten. Er zijn 4 kleuren van dezelfde vorm en meestal 4 vormen die enigszins op elkaar lijken. Er staat een totem in het midden en met rappe snelheid draait men een voor een een kaart van zijn (dichte) stapel open. Wanneer iemand dezelfde vorm heeft open liggen als jij, veranderd het kaart draaien in een duel om de totem. De winnaar is zijn stapel open kaarten kwijt aan de verliezer. Maar let op, want als het niet dezelfde vorm bleek te zijn wanneer je de totem pakt, zijn alle open kaarten voor jou, ook die van de andere spelers. Wie als laatste zijn kaarten op zijn (en zijn open stapel weet kwijt te raken aan een ander) heeft het spel gewonnen.

Hoe goed is het spel op te bergen zodat je niet hoeft beginnen met uitzoeken en de onderdelen netjes blijven?
Je koopt het spel in een doos waarin de kaarten en totem zitten. Er zit een handige zak in waar de kaarten mooi in passen, als je wat ruimte wil bewaren. Nadeel van die optie is dat de kans groter is dat de totem van de kaarten gescheiden worden en zo het spel verdeelt/kwijt raakt.

Wat is de kwaliteit van de onderdelen?
Kwaliteit is goed. De totem is simpel hout en de kaarten zijn relatief stevig. Het blijven kaarten dus er is altijd een risico tot scheuren. Wanneer het spel lekker loopt en het fanatieke gedeelte begint te pieken kun je rekenen op wat per ongeluk kaartscheuren en een totem die over de tafel heen vliegt. Ik adviseer daarom ook de glazen en dergelijken niet op tafel te laten staan.

Hoe makkelijk is het spel te leren?
Als je kunt zien, kun je het spel spelen. Met de uitbreiding wordt het wellicht heel moeilijk als je kleurenblind bent omdat ook kleur dan een rol kan spelen, maar tot dan is het erg makkelijk te spelen. Wanneer je beter wordt in het spel zou je zo snel kaarten kunnen draaien dat je hier en daar een bonus kaart kunt dumpen in je stapel waardoor je sneller door je dichte stapel heen bent.

Wat is goed aan het spel en wat is minder?
Naar mijn mening is het spel pas af met een specifieke uitbreiding. Het is een uitbreiding met nog meer kaarten die erg veel op elkaar lijken. Hierdoor moet je beter op letten voordat je de totem pakt en heb je een grotere uitdaging. Ook omdat je soms ineens op kleuren moet letten bijvoorbeeld. Het spel is echter nu een paar keer opnieuw uitgekomen in een ander jasje, en zul je op moeten letten dat de achterkant van de kaarten wel overeenkomt.

Wie zou dit spel leuk vinden?
Zowel jong als oud zou dit spel leuk kunnen vinden. Het is een spel waar wel een toeval factor in zit, het is random welke kaarten wanneer komen, echter draait het spel op hoe je inspeelt op de toevalsfactor. Wat wel een gedeelte is de snelheid dat je kan reageren en de flexibiliteit. Je hebt snel kans dat je wondjes oploopt in je handen van nagels die de totem proberen te pakken gelijk met jou, of dat de totem tegen je hoofd aan schiet wanneer deze gelanceerd wordt. Het is een spel gebouwd rond chaos, maar dat is juist ook het leuke ervan. Je weet nooit hoe het zal lopen.

Wat is mijn cijfer?
7

Algemene gegevens:
3-8 spelers
Leeftijd 7+
10 min
Jaar van uitkomst 1997


Wat vind jij van dit spel? Laat gerust een comment achter.

Niets missen van mijn bezigheden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vind je dat meerdere mensen dit moeten lezen? Deel deze pagina gerust:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *