Herbaceous Sprouts Review

Iedereen heeft een groene duim als ze Herbaceous Sprouts spelen. Ontspan terwijl je van dit mooie en doordachte spel geniet waarbij je zaden spaart, gereedschappen gebruikt en spruiten groeit in de gezamenlijke tuin. Verzamel je zaden en gereedschappen van de schuur, maar wacht niet te lang met planten, of je vriend zou wel eens de hoofd tuinman kunnen worden.

Korte uitleg van het spel
Met dit spel kies je een gereedschappen kaart met elk een eigen toepassing. Op de tuinkaarten liggen dobbelstenen (met afbeeldingen van zaadjes) welke je ook meteen op je bord mag plaatsen, maar er is een limiet in hoeveel zaadjes je mag verzamelen. De tuinen hebben verschillende gebieden met voorwaarden wanneer je jouw spruit mag plaatsen in de tuin. Voorwaarden zijn bijvoorbeeld allemaal verschillende soorten zaden, dezelfde, verschillende koppels of wellicht kun je zelfs een bloemetje plaatsen. hoe moeilijker de plek in de tuin, hoe meer punten je ervoor krijgt.
Aan het eind van het spel worden de punten bij elkaar opgeteld en wint de speler met de meeste punten.

Hoe goed is het spel op te bergen zodat je niet hoeft beginnen met uitzoeken en de onderdelen netjes blijven?
In de doos zit een groot vlak welke alle onderdelen in opgeborgen dienen te worden. De ruimte is dusdanig klein dat alles er in past en niet erg veel schuift. Er zit een zak bij voor de dobbelstenen welke de andere onderdelen redelijk op de plek houdt.

Wat is de kwaliteit van de onderdelen?
Het spel bevat een klein schattig stevig kartonnen kaart welke voor de tuin dient. Hetzelfde geldt voor de persoonlijke bordjes. De spruiten hadden wel wat creatiever gemogen, maar is verder niets mis mee en de kaarten zijn simpel maar effectief. De dobbelstenen zijn iets kleiner dan gewone dobbelstenen maar rollen lekker en hebben als handige bonus dat de speciale kant die op elke dobbelsteen zit wordt onderscheiden door de kleur van de steen. De stenen zitten in een katoenen zak welke ook simpel maar effectief is.

Hoe makkelijk is het spel te leren?
Dit spel is absoluut niet moeilijk om te leren. Met een duidelijke uitleg snap je meteen wat de bedoeling is en kun je al meteen proberen een tactiek toe te passen waarmee je hopelijk winnen kunt.

Wat is goed aan het spel en wat is minder?
De simpelheid is zowel een goede als een minder goede factor. Het is een spel die je makkelijk tevoorschijn kunt halen voor vele personen, maar als je het spel een paar keer achter elkaar gespeeld heb kan het een beetje hetzelfde voelen en zit er weinig vernieuwing in.
Ze hebben een grappige oplossing voor de speler die mag beginnen en welke er wint bij een gelijk spel, maar dat is een verassing die ik zelf laat ontdekken.

Wie zou dit spel leuk vinden?
Wanneer je geen zin hebt om teveel na te moeten denken bij een spel is dit spel een mooie oplossing. Het duurt ook niet lang dus je kunt het ook even ergens tussendoor spelen. Er is een leuke een-persoons variant welke ik getest heb en goed werkt naar mijn mening. Het is een beetje competitief, een beetje tactiek/planning en een beetje geluk. Al met al een spel om te proberen voor meerdere soorten spelers.

Wat is mijn cijfer?
6.5

Algemene gegevens:
1-4 spelers
Leeftijd 8+
30 min
Jaar van uitkomst 2019


Wat vind jij van dit spel? Laat gerust een comment achter.

Vind je dat meerdere mensen dit moeten lezen? Deel deze pagina gerust:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *