Boss Monster Review

Je bereidt je voor op hun komst, de helden komen eraan. Je wilt zoveel mogelijk helden naar je dungeon lokken om ze daar te verslaan, maar wat als je de helden aan trekt die te sterk voor je zijn? Of wat als een andere speler besluit om de held sterker te maken terwijl hij in je dungeon rond loopt? Weet jij jouw dungeon sterk genoeg te maken om de helden te verslaan?

Hoe werkt het spel?
Je maakt aan de hand van kaarten een dungeon welke helden zal aantrekken en je zou moeten verslaan. Als vijf helden door je dungeon zijn gekomen en het hebben overleeft heb je het spel verloren, maar als je er tien verslagen hebt dan heb je gewonnen. Naast de standaard kamers die je kunt bouwen, heb je ook een paar spell-kaarten welke je kan gebruiken om jezelf te redden, of een tegenstander het moeilijk te maken.

Hoe goed is het spel op te bergen zodat je niet hoeft beginnen met uitzoeken en de onderdelen netjes blijven?
De doos heeft twee vakken ter grote van de kaarten waardoor de meerdere kaartsoorten samen goed netjes op te bergen zijn. De achterkanten van de kaarten hebben per soort kaart hun eigen achterkant wat ze makkelijk te sorteren maakt.

Wat is de kwaliteit van de onderdelen?
Simpel kaartspel waarvan de pixelated artwork een interessante wending geven. De kaarten voelen stevig genoeg aan om gewoon mee te kunnen spelen.

Hoe makkelijk is het spel te leren?
Het is een vrij simpel spel waarbij stap na stap genomen worden. Er zijn best weinig regels waardoor het makkelijk opgezet wordt alleen zijn er bepaalde details waar op gelet moet worden zoals dat er een voordeel voor ‘monster rooms’ staat welke niet voor de ‘trap room’ gelden.

Wat is goed aan het spel en wat is minder?
Het spel voelt wat gebalanceerd aangezien je het ongeluk kan hebben direct in het begin van het spel al de sterkere hero’s in de dungeon te krijgen terwijl je onmogelijk genoeg heb kunnen opbouwen om ze te kunnen verslaan.
Er is echter een variatie op de spelregel waarbij je kiest om een totaalscore te doen aan het einde van het spel, in plaats van dood gaan of genoeg zieltjes te hebben wat je winst/verlies bepaald.
Verder is het een spel waarbij meerdere manieren te bedenken zijn om het spelverloop in je eigen voordeel te brengen.

Wie zou dit spel leuk vinden?
Dit is een vrij strategisch spel waarbij je een beetje wil opletten met wat de tegenstander doet.

Wat is mijn cijfer?
7,5

Algemene gegevens:
2-4 spelers
Leeftijd 13+
20 min
Jaar van uitkomst 2013


Vind je dat meerdere mensen dit moeten lezen? Deel deze pagina gerust:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *