Thuis Alleen WEEK 11; Heet, heter, heetst

Deze week was niet te harden, ik was dan ook heel blij dat we een zwembadje hadden. Elke middag wanneer maar net genoeg schaduw op het zwembad stond, zo rond 14:00 uur was ik meteen het badje ingedoken. Ik merkte dat ik ook erg veel last heb gehad van een hoge bloeddruk deze week, en de enige en snelste manier om de klachten te minderen was door in het water mijn verkoeling te vinden. Al halverwege de week kregen we constant de hoop dat het flink regenen en onweren zou, maar alles wat we gekregen hebben zijn enkele druppels waardoor de dag erop het niet alleen maar warm, maar ook nog eens stik benauwd werd. Wat waren wij blij dat zondag er eindelijk een degelijke bui uit de lucht kwam, een bui die wederom maar kort van kracht was, maar wel een die eindelijk de boel wat afkoelde.

Maandag ben ik extra vroeg naar de winkel gegaan waarbij ik hoopte nog wat erna gedaan te kunnen krijgen, maar al heel vroeg was het te warm om mij een beetje te kunnen focussen en is er niets meer uit mijn handen gekomen. De rest van de week heb ik ook geprobeerd vooral ‘s morgens het werk te verrichten zodat het minimale wat gedaan moest worden in huis ook daadwerkelijk gebeurd was.

Voordeel van dat ik bijna elke dag (alleen) in het zwembad zat was dat ik eindelijk weer 4 hoofdstukken van Game of Thrones gelezen heb en ben er zelfs achter gekomen dat volgende week zondag ik van plan was het boek uit te hebben waarbij ik nu pas halverwege ben. Ik moet echt doorlezen wil ik die deadline halen. 
De Tai Chi is minder gegaan. De week begon goed, maar met dat de zolder te warm was voor streamen is alles naar de huiskamer verplaatst waardoor ik niet de benodigde ruimte kan vinden om fatsoenlijk de oefeningen te doen, naast dat met die hitte ik ook niet teveel bewegen wilde. Het weekend is mijn eetgedrag dramatisch geweest, maar om de een of andere reden ben ik toch nog iets af gevallen. Het gedeelte waar ik mijzelf sterk hield wel gezond te doen en te vasten en niet teveel koolhydraten binnen te krijgen bleek genoeg.

De woensdag vrije dag heb ik niet echt goed kunnen besteden, mede omdat vanwege de hitte ik achterstallig werk had en ondanks de hoop dat het donderdag beter werd, er vanuit ging dat het niet zo zou zijn en dus alvast voor het weekend het huis wilde voorbereiden. Het was toch te warm om de hobbykamer in te duiken, het was daar boven een sauna ondertussen.

Fenneke is gezellig vaak langs geweest. Waarschijnlijk vooral voor het zwembadje, maar de gezelligheid kon ik wel waarderen. Ze kwam maandag mede om de scooter te halen en nodigde Björn en mij gelijk uit bij haar en Dineke te eten. Dinsdag was ze weer langs gekomen en besloot ik de aanbieding om te keren, dat zij en Dineke juist bij ons konden komen eten. En ook donderdag besloot Fenneke weer langs te komen. Het weekend had ze andere plannen dus hebben we haar (helaas) niet gezien.

Het streamen is een beetje slordig geweest deze week, maar met de hitte was er ook niet veel meer te verwachten. We hebben wat nieuws geprobeerd. Met Björn zijn maandag stream ben ik off cam gaan zitten en las voor wat er gezegd werd, mede zodat Björn niet tijdens zijn focus spel steeds naar de chat hoeft te kijken. Dinsdag hebben we het omgedraaid aangezien dat mijn stream dat was. Het was een spel dat op zich leuk en simpel is, maar voor mijn mening niet genoeg herhaling. Daarnaast was de chat dood voor merendeel van de stream. 

De woensdag heeft Björn zijn stream verzet naar donderdag vanwege de hitte en donderdag was het niet beter en heeft hij zijn stream gecanceld. Omdat mam zou langskomen in de middag en ook Dominique besloot eerder te komen dit weekend bedacht ik me dat we misschien maar 2 uur konden streamen op de vrijdag, waardoor ik besloot dat we deze ook beter konden afzeggen, mede ook dankzij het weer.

Het weekend is een lekker weekend geweest. Björn en ik hebben vrijdag lekker kunnen uitslapen en voordat hij wakker was ben ik nog wat achterstallig huishouden wezen doen voordat de hitte zou aanslaan en de eerste visite zou arriveren. We zijn nog even het zwembadje in gegleden en toevallig wanneer we er net enkele minuten uit waren kwam mam binnen gelopen. Ik had Dineke op de hoogte gesteld dat mam zou langskomen en dat als zij haar ook zou willen zien ze langs kon komen. Ze wist nog niet of ze zin had de deur uit te gaan maar enkele seconden na mam haar binnenkomst kwam ook Dineke binnen gelopen. Gezellig bij gekletst en na ongeveer een uur kwam ook Dominique het gezelschap vergezellen. We hebben eten besteld en hebben gezellig gegeten wanneer ook Maverick binnen gelopen kwam voor het weekend. Niet veel langer erna zijn mam en Dineke naar huis gegaan, het begon te dreigen, en zijn we met de rest naar binnen gegaan. Ik weet niet goed hoe het zo kwam, maar om de een of andere reden werd er De allerslechtste chauffeur van Nederland op gezet en ondanks Dominique besloot wat tijdig naar bed te gaan zijn Maverick, Björn en ik tot 5 uur ‘s morgens wezen kijken tot het seizoen afgelopen was.
‘s Morgens was ik vrij laat wakker en trof Dominique lezend aan met haar voeten in het zwembadje. Ik ben er gezellig bij gekomen na wat afwas te doen en heb de parasol open geklapt zodat we in de schaduw konden zitten. Het duurde niet lang dat iedereen wakker was en we zijn pas weer naar binnen gegaan op het moment dat het weer begon te dreigen, benauwd werd en het binnen frisser bleek. We zijn het tweede seizoen van DACVN begonnen maar kwamen niet ver aangezien het overal van het internet afgehaald is en zijn daarom maar naar seizoen 3 gestapt die wel gewoon te vinden is. Wanneer Dominique in de late middag weer naar huis ging voor vrijdansen is Björn samen met Maverick even naar de winkel gegaan en ben ik lekker voor mezelf wat wezen doen. 
Zondag ging vrij snel. We zijn met z’n drieën Stardew Valley wezen spelen en hebben nog een aflevering gekeken voordat ook Maverick besloot naar huis te gaan in de hoop dat hij de storm voor kon zijn. Eenmaal op weg kregen we meerdere filmpjes toegestuurd van het noodweer en zijn zekerheid dat het ons ook snel raken zou. Wij vonden het wel meevallen wat we zagen op de filmpjes, hebben beide in engere situaties gezeten op de weg maar we waren wel benieuwd naar dat het eindelijk bij ons zou komen. alle donkere wolken cirkelden letterlijk om ons heen en we hadden de hoop al opgegeven. Wanneer we het eerste getik op de raam hoorden en het bleek niet bij die enkele tikken te blijven zijn we meteen even wezen genieten van het korte lieve buitje dat we kregen.

Vind je dat meerdere mensen dit moeten lezen? Deel deze pagina gerust:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *