Thuis Alleen WEEK 8; Balans tussen werktijd en vrije tijd

Nu al enkele weken ben ik de hele dag moe, kan ik lastig slapen en heb ik een lusteloze dag waarin taken in mijn hoofd blijven zitten en niet uit mijn handen komen waardoor ik non-stop bezig ben met werken in mijn hoofd. Zelfs al 3 weken heb ik niet fatsoenlijk mijn vrije dag ingevuld met vrije tijd dingen maar ben steeds op de bank beland met een serie en mijn hoofd op een kussen. Om het nog erger te maken kreeg ik steeds meer het gevoel dat Björn niets in huis deed, ook niet in het weekend wanneer we beiden vrij zijn, en had ik het gevoel dat hij van mij verwachtte non-stop aan het werk was omdat hij naar mijn inziens maar niets deed en klaagde over geen vrije tijd te hebben. Ik voelde mij volledig uit balans en merkte steeds meer de kwalen van de Borderline; kort lontje, overtrokken emoties en een hoofd die constant zoveel gedachten door elkaar laat dwalen dat geen enkele gedachte te volgen is en het voelt alsof ik non stop in een achtbaan zit waarbij ik in de lucht aan het grijpen ben naar een schijntje van orde in mijn gedachten.

Wanneer ik woensdag voor de zoveelste keer weer mijn vrije dag niet vrij heb kunnen besteden, mede omdat ik steeds in mijn hoofd bleef zitten met wat ik allemaal nog moet doen, besloot ik terug te denken naar hoe ik het ongeveer een half jaar geleden voor elkaar kreeg om de taken uit mijn hoofd te krijgen. Ik had toen een agenda gekocht met tijdsindicatie en elke vrijdagmiddag plande ik mijn dagen in met taken en had een duidelijke vrije tijd. Dus ik besloot woensdag, op mijn vrije dag, de agenda weer naar voren te trekken om de rest van mijn week in te plannen. Aangezien ik wel lekker bezig was ben ik meteen de volgende week wezen inplannen. De reden dat ik deze gewoonte heb laten vallen was omdat Björn steeds op vrijdag vrij is en ik daardoor steeds vergat op vrijdag de nieuwe week te plannen. 
Donderdag ben ik alweer een heel stuk productiever geweest en zelfs raakte ik een beetje geïnspireerd. Iets wat ik al maanden niet echt meer gevoeld heb. Zoverre lijkt het geholpen te hebben en hoef ik alleen nog maar een oplossing vinden voor wanneer te plannen zonder het weer te vergeten.

Streamen was niet veel anders dan de andere weken. Er was de maandag stream van Björn, mijn dinsdag stream had redelijk slechte stats. Het bracht me in een redelijke dip waarin alles persoonlijk voelde, ondanks ik wist dat het niet waar was, en ik het gevoel had dat ik alles fout deed. Gemiddeld 2 viewers terwijl het kanaal een gemiddelde heeft van 6. De woensdag stream van Björn en vrijdagmiddag onze Coop Borderlands. Wat echt anders was, is de vrijdag avond wanneer ik samen met Fenneke, mijn zusje, een coop stream Smash Bros ben wezen spelen. Het was leuk en het was grappig te merken hoe nerveus het was. Het voelde ook anders dat ik zowaar de host van een coop was in plaats van de gast. We hebben gelachen, lekker gek gedaan en de stats vlogen het dak af.

Het weekend zowaar had iets meer pit en iets minder sleur erin zitten, vergeleken met de rest van mijn week. Naast dat Björn en ik naar de winkels gegaan zijn om een nieuw spel te halen om coop te gaan spelen werd het plan iets anders en belanden zelfs op Plein60. Eenmaal thuis snel even wat gegeten en is Björn boven alvast op gaan zetten voor onze Borderlands Coop stream. Wanneer we aan het wachten waren op het starten van de stream, maar wel al live waren, werd ik gebeld door mijn moeder die in Uithoorn was en zich afvroeg of we thuis waren. Jammer genoeg als ze 10 minuten eerder contact opgenomen had, hadden we niet gestreamt en hadden haar graag welkom geheten, echter ging dat in dit geval niet op.
Wanneer we klaar waren hebben we even bank gehangen en gegeten in afwachting to Fenneke haar aankomst. De planning was dat we samen zouden streamen en het begon al wat laat te worden om een stream te starten. Gelukkig hebben we nog wel een stream kunnen doen en hebben lol gehad en luchtige plannen gemaakt voor een volgende stream.
Dominique kwam dit weekend wel weer langs, erg gezellig en kwam met het idee om mij op te halen voor vrijdansen volgende week. Ein-de-lijk ga ik weer stijldansen! Dominique dacht ook meteen dat het leuk zou zijn om Fenneke mee te nemen aangezien ze een interesse heeft getoont de proefles voor Björn zijn klas bij te wonen en wellicht mee te gaan dansen. Ik vind het super lief van Dominique dat ze vanuit Limburg hier heen wil komen rijden om ons op te halen en na het dansen weg te brengen, vooral omdat ik zo onzeker ben voor het rijden in het donker. Ben een paar keer slaapdronken achter het stuur gestapt en dat is niet fijn.

Het werd al wat laat voor Dominique, dus zij is alvast naar bed gegaan terwijl Björn en ik nog verder praatten met Fenneke. Uiteindelijk echter begonnen ook wij moe te worden en stelden voor dat Fenneke bleef slapen of dat we haar naar huis zouden lopen. Na een 45 minuten rondwandelen kwamen we echter weer uit bij ons thuis en is Fenneke toch blijven slapen. 4 Uur ‘s nachts lagen we op bed.
‘s Morgens was ik brak, het voelde wel alsof ik mezelf helemaal klem gezopen had terwijl ik alleen maar een 6 uur nachtrust heb gehad. We besloten er een rustig dagje van te maken. Ik mis de D&D sessies wel, maar ik was te brak en Dominique zou dansen die avond en kon niet lang blijven. Ik heb lichtelijk besproken met Dominique dat niet volgende week, maar de week erna ik echt wil proberen weer een sessie in te plannen. Terwijl we wachtten op dat ook Björn wakker werd hebben Fenneke en ik een nieuw coop spel geprobeerd waar ook zij positief over was en we wellicht volgend weekend gaan streamen. We hebben gelunched, wat gehangen, gekletst, gelezen en toen heb ik een serie opgezet die ik te goed vind om te vaak te kijken. Ook Dominique en Fenneke leken de serie leuk te hebben, dus ik wacht wel tot als Fenneke er is om weer verder te kijken. Rond etenstijd waren de dames alweer naar huis en besloten Björn en ik even naar de winkel te gaan wanneer we van een huizenblok in de buurt een flinke ruzie hoorden uitbreken waarbij zelfs kinderen begonnen te krijsen. We hebben meteen de mobiel erbij gepakt en hebben 112 gebeld. De politie was er snel bij en de ruzie leek al een beetje gesust, maar er stonden aardig wat mensen verbijsterd naar het blok te kijken in verontwaardiging en nieuwsgierigheid. Nadat de politie gearriveerd was hebben we gevraagd of ze ons nog nodig hadden en zijn door gelopen.

Wanneer we weer thuis waren zijn we Stardew Valley in coop wezen spelen. Het was leuk, samen maar toch ons eigen spel en wat het extra leuk maakte, was dat we beiden andere aspecten van het spel leuk vinden en zo de tijd konden verdelen zodat we toch alle resources te pakken kunnen krijgen zonder dingen te doen wat we minder leuk vinden. Het werd onverwacht toch weer laat wanneer we naar bed gingen. Björn is direct na het opstaan en lunch naar Robin gegaan om hem te helpen met het ophalen van een bank en ze zouden gaan streamen in de namiddag zodat Björn nog enigszins op tijd thuis kon zijn voor eten, maar dat is geschrapt door tijdtekort. Ik ben eerst nog even op de bank verder gegaan met serie kijken voordat ik mijzelf op de hobbykamer opgesloten had om verder te typen aan mijn wekelijkse blog.

Vind je dat meerdere mensen dit moeten lezen? Deel deze pagina gerust:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *