Thuis Alleen WEEK 3; Fijne Chaos

Het wegen was wederom wat teleurstellend en ik keek zelfs uit naar dinsdag dat ik de diëtiste weer kon zien, dan zou ik kunnen achterhalen waarom dit allemaal zo fout gaat. De afspraak zelf was redelijk positief. Ik ben inderdaad achteruit gegaan sinds de vorige keer dat ik bij haar op kantoor was, ook wel voor Corona, maar ze prees mij vooral op wat ik allemaal zelfstandig al probeer te doen om weer tot afvallen te raken, dingen zoals de burpees, Tai Chi, gezond eten en dat ik sinds maandagavond weer besloten heb dagelijks 16 uur te vasten. Het viel mij maandag namelijk op dat de stilstand in mijn gewicht gelijk ging als met de verhuizing, ook wel wanneer ik de fasting aan de kant geschoven heb omdat ik ook vroeg in de ochtend hard aan het werk was in huis en daar mijn energie dringend voor nodig had. Het leek haar een aannemelijke conclusie dat Intermittent Fasting de missende factor kon zijn. Het vasten zelf is redelijk makkelijk gegaan om mijzelf weer aan te wennen. Wel merkte ik regelmatig hoe vaak ik eigenlijk de neiging heb om nog even wat te eten te pakken. Dan loop ik de keuken door voor een sigaret en heb dan op de heen of terugweg toch dat ik even kijk naar wat te pakken, dan bedenk ik me dat ik aan het vasten ben en loop weer door. Het lukt me dus wel het fasten, maar moet eerlijk zeggen dat ik nog wel in de fase zit waarin ik blij ben als de fasting afgelopen is en ik (eindelijk) weer mag eten. Wat gewicht betreft weet ik nog niet zeker of het echt effect heeft. Maar meerdere factoren zorgen er momenteel voor dat mijn lichaam druk bezig is een balans te vinden door medicatie en dergelijke. Ik denk dus dat ik nog even, een maandje ofzo, moet afwachten alvorens ik de daadwerkelijke resultaten kan achterhalen.

Ik voel me de laatste tijd weer iets zwakker, alsof mijn spieren weer niet mee willen werken en als het ware verzuren om de kleinste gebruik zoals een (zware) boodschappentas dragen, waarbij de armen verzuren, of zelfs de trap op waarbij de benen lijken geen bloed meer te krijgen. De vorige keer was de oplossing daarvoor om meer eiwitten te eten. De diëtiste had het er toen ook over dat zo’n gevoel wel eens kan ontstaan omdat de spieren niet genoeg eiwitten, ook wel voedingsstoffen, krijgen om het werk te leveren wat ze verder gewoon aan kunnen en daarom een verzurend gevoel kunnen geven. Ik merkte toen al dat ik binnen een dag ineens de klacht niet meer had en gewoon kon wandelen zonder dat mijn benen te veel pijn gingen doen.

De oefeningen van de burpees en Tai Chi verliepen vrij lekker. Tai Chi begint bij mij wel de rustgevende werking te hebben, helaas moet ik nog te goed nadenken en teveel focussen op de oefeningen om ook daadwerkelijk mijzelf bezig te houden met de ontspanning van de activiteit. Wanneer de oefeningen vaak genoeg doorgenomen zijn en ik alle 24 vormen ken zal dat vanzelf veranderen.

Zoals elke maandag was ook deze weer druk volgepland met taken die ik in het huishouden gedaan moest krijgen. Het is voor het eerst in tijden zowaar dat ik ook alle taken gedaan heb gekregen terwijl deze lijst zo lang was. De donderdag werd ik erg energiek wakker, ondanks ik mij nog moe voelde, en ben lekker hard aan de slag gegaan in het huis. Ik had zelfs zoveel energie dat ik met mijn fastbreak, ook wel lunchtijd, klaar was met het huis op orde te brengen.

Dinsdag ben ik de hobbykamer op gegaan om de rommel die het is op te ruimen. Ik lijk niet ver te komen omdat alles wat ik gedaan heb op de achtergrond ligt, maar ik ben toch wel even 4 uur bezig geweest in die ruimte, dus ben ik tevreden.

Ik had zoveel energie over donderdag dat ik ook toen de hobbykamer ingedoken ben. Ik heb op de donderdag vooral mijn tijd besteed door alle gereedschap die we bij mijn stiefmoeder vandaan gekregen hebben, en nog van mijn vader zijn, uit te zoeken en de drie gereedschapskoffers logisch in te delen. Björn wilde die avond eigenlijk iets samen doen als dank dat ik zoveel steun gegeven heb met zijn vele avonden op de zolder bezig zijn met zijn stream, echter kon ik die avond mijn focus maar niet van werk af halen. Ik wist dat ik nog zoveel te doen had en nog zoveel kon doen, dat ik niet simpelweg wilde puzzelen, ondanks dat quality time was geweest met hem. Ik vond het wel heel erg lief dat hij zelfs wilde puzzelen, wat hij wat minder leuk vind omdat hij en ik op een andere manier te werk gaan, maar ik vond het niet noodzakelijk bedankt te worden. Het is voor mij vanzelfsprekend. Omdat ik alleen maar mijn hoofd bij werk had zitten heb ik besloten toch maar verder te gaan in de hobbykamer en heb het eindelijk voor elkaar gekregen om de hobbykamer weer (enigszins) volledig op orde te krijgen, wat heerlijk om weer een lege kamer in te lopen waar ik kan hobbyen wanneer het mij schikt. Misschien kan ik dan eindelijk weer verder met naaien, er zijn nog een paar dingen die ik wil repareren en maken. Ik had zelfs nog tijd over om een doos uit te pakken op de kleine kamer en daar ook wat ruimte te creëren.

Wanneer Björn maandag thuis kwam heb ik zo snel mogelijk het eten op tafel gebracht zodat hij zo vroeg mogelijk zijn focus kon zetten naar de stream die hij die avond zou starten. Tijdens zijn opzetten heb ik lekker boven naast hem zitten lezen en ben naar beneden gegaan om de stream te bekijken en moderaten. 

Ik mag zeggen dat Björn zijn stream voor zo’n jong kanaal redelijk druk was en ik hoop echt dat we hem naar de 50 volgers kunnen werken voor het einde van de maand. Tijdens zijn stream ben ik ondertussen nog het hoofdstuk uit wezen lezen en zat later te twijfelen alvast naar bed te gaan, maar wil de stream niet verstoren. 

Tijdens zijn stream van woensdag ben ik bezig gegaan met een eigen overlay maken. In de hoop dat ik in de nabije toekomst ook zelf kan gaan streamen, dan wel op zijn kanaal, maar daarvoor hebben we nog een HDMI capture card nodig, omdat ik wil streamen in de wat modernere spellen. Er is een groep aangemaakt tussen de streamers die wij persoonlijk kennen om af te spreken dat we niet allemaal tegelijk zouden streamen en om te weten wanneer we de ander kunnen helpen door aan te geven in een eigen stream wanneer de anderen zouden beginnen.

Ook zondag heeft Björn besloten een stream te doen, dit keer een langere van bijna de hele middag. Ik heb wel nog wat mensen aangesproken in de hoop dat ze hem wilden helpen met kijken en volgen en het heeft ook wel geholpen, maar we schrokken een beetje van hoe lang het duurde voordat de kijkers op begonnen te lopen tot een genoodzaakt minimum om zijn quota te halen voor affiliate streamen. Hij is deze week redelijk ver gekomen. Hij zit nu op de 29 van de 50 nodige volgers. Na zijn eigen stream zijn we bezig geweest een paar andere streamers, waaronder Maverick, te helpen met kijkers op hun channel tijdens hun stream.

Maandag op dinsdag was de eerste dag dat ik geprobeerd heb met een kniekussen te slapen in de hoop dat mijn rugklachten minderen en zelfs wegblijven. Het kniekussen kwam met een masker welke ik ook braaf heb aangetrokken. Over een paar nachten leek het zelfs dat ik rugklachten kreeg van het kussen en heb na 4 nachten besloten het kussen achterwege te laten, het oogmasker daarentegen lijkt zeer effectief naar een goede nachtrust dus die draag ik nog braaf. Ik slaap met een serie aan op de achtergrond omdat de mijn gedachten sust, echter maakt het licht het af en toe lastig om in slaap te komen. Het oogmasker lijkt tot dusverre een goede oplossing voor dit dilemma.

Vrijdagmorgen was er overduidelijk een verandering in mijn energie. Eerst kon ik dit niet verklaren, maar met hoe druk ons weekend was, is het wel te verklaren dat ik mij in de ochtend wat futloos voelde. Dominique zou met haar vriendin Lynn wat eerder komen dit weekend, die zouden rond de vroege middag toch in de buurt zijn en heen en weer rijden naar Limburg was niet echt handig op dat punt. Net wanneer zij binnen waren gekomen bleek toevallig ook Jan, van onze bordspellengroep die we al een tijdje niet meer gezien hebben, langs om te kijken of ik thuis was. We hebben heerlijk koffie gedronken en bijgekletst en wanneer hij na een paar uur weer besloot verder te gaan duurde het niet lang voordat we gerommel in de tuin hoorden. Blijkbaar waren Dineke en Fenneke net een rondje lopen door Uithoorn en liepen langs het huis, ook zij besloten om even te kijken of we thuis waren waardoor we lekker in de tuin zijn wezen bijkletsen. Ze bleven zo lang dat we besloten eten te bestellen zodra Björn thuis was en hebben ‘s avonds nadat ook zij weer op huis aan gegaan waren binnen nog even wat aandacht aan alleen Dominique en Lynn besteed. 

De volgende dag zou D&D er niet in zitten. Lynn vind het niet heel erg leuk om te spelen, is erg onzeker om de roleplay gedeelte te doen. Daarnaast zou Maverick, een van de vrienden die ook streamt, langs komen. Ondanks hij het ook leuk vind om D&D te doen, en ik een sessie voorbereid had voor de zekerheid, was het zo gezellig in het bijpraten dat we geen tijd genoeg hadden om ook nog een sessie te doen. Dominique en Lynn zijn vlak na het eten op huis aan gegaan en Maverick is tot vrij laat gebleven. Er staat zelfs een idee dat hij over twee weken terug komt om samen met Björn te streamen, hopelijk gaat dat door.

Vind je dat meerdere mensen dit moeten lezen? Deel deze pagina gerust:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *