Mijn leven is goed. Veel ups en downs in het leven gehad, maar het lijkt erop dat het meeste kwaad ondertussen achter de rug ligt. Sterker nog er komen wat veelbelovende levensmomenten mijn kant op, vandaar dat ik besloten heb mijn leven te delen met jullie. Maar eerst wat van mijn verleden, zodat ik jullie niet in het blanke laat vallen.

Opgegroeid in Amstelveen, waar ik naar school ging, kreeg ik te maken met het scheiden van mijn ouders. Het was een lastige periode waarin veel gevochten werd, onder andere om mij, waarbij ik gekozen had met mijn moeder bij haar beste vriendin in te trekken tot mam zelf een woning zou krijgen.

Eenmaal toen ze een eigen woning had, en mijn vader hertrouwt was, besloot ik meerdere keren uit huis te trekken bij een vriendje wat geen succes was. Dusdoende ben ik in Sittard terecht gekomen waar ik stijldansen begonnen ben en nog steeds volg met een hele lieve danspartner. Er was geconstateerd dat ik BPS heb en heb ik anderhalf jaar therapie gevolgd om de klachten te herkennen en leren te onderdrukken.

Eenmaal toen het uit was besloot ik terug te gaan naar de randstad waar ik dacht dat mijn vrienden waren. Ik zat in een klein huisje, een eengezinswoning die gesplitst was waardoor ik alleen de begane grond bewoonde. Dansen doe ik nog steeds en is een van de weinige momenten dat ik mijn beste vriendin nog zie. Mijn moeder is ook hertrouwt en uit Amstelveen getrokken.

Wanneer ik in een bar was met een vriendin, besloten zij en een vriend van haar iemand te vragen te komen waar ik een bloed hekel aan heb. Gelukkig had die vriend Bjorn bij zich (een fotograaf) die evenveel ongenoegen had bij de uitnodiging van haar. We hebben de avond met elkaar opgetrokken, gepraat over fotografie en mijn modellenverleden samen met mijn eigen interesse voor fotografie en hadden een zeer gezellige tijd met elkaar.

Hierna hielden wij contact en na wat daten was hij al snel onofficieel bij me ingetrokken. Jups, met z’n tweeen in een woning van 50m2. Het was krap, maar ik wist dat ik elk moment een urgentie kon krijgen omdat de woningen plat zouden gaan. En na een dikke anderhalve jaar samenwonen kwam die ook binnen. Ondertussen was ik begonnen met afvallen. Het leek mij niet gezond om 115 kilo te wegen (BMI 38.9) en daarnaast zei mijn bloeddruk hetzelfde.

2019 eindigde al geweldig, ik was al afgevallen (95 kilo), woonde gelukkig met Bjorn die door zijn recente baan onze financiele stres minderde en waren zoekende naar woningen. Ik was toch blij verrast wanneer hij op zijn knie ging in de vlindertuinen waar we beide foto’s aan het maken waren en zowel zijn moeder als mijn moeder aanwezig waren om foto’s van ons te maken. We waren toen ineens verloofd!

Locatie gevonden, jurk gevonden, uitnodigingen gestuurd voor juli 2020 en we zijn bijna klaar met de voorbereidingen van de trouwerij. En als kers op de slagroomtaart mochten wij op de laatste dag van 2019 tekenen voor een nieuw huis, een volledige eengezinswoning. Bjorn is mee gegaan naar Sittard voor danslessen zodat we op de bruiloft kunnen dansen, alles verliep perfect.

En toen kwam 2020 en daarmee, waar iedereen bekend mee is ondertussen, Corona. In april hebben we besloten dat de bruiloft verzet moet worden en zijn momenteel (nog steeds) bezig met het regelen van de nieuwe datum en misschien zelfs een nieuwe jurk aangezien het erop lijkt dat ik teveel afgevallen ben in de tussentijd. De danslessen zijn stilgelegd, terwijl die mijn emoties vaak resetten zodat ik makkelijker de borderline in check kan houden. Daar waar ik besloten had meer aan contact onderhouden te beginnen en met een oude vriendin wat gegeten had om bij te kletsen (en beiden met de intentie om het vaker te doen) is ook dat abrupt gestaakt en zit ik thuis af te wachten tot ik weer verder kan met mijn sociale leven oppakken.

Gelukkig komt mijn beste vriendin wekelijks langs, nu ze toch geen dansen heeft op zaterdag hebben we de tijd elkaar wat vaker naast de dansschool te zien. Meestal doen we D&D sessies op de dagen dat ze er is. D&D is ook een nieuwe hobby die Bjorn en ik hebben opgepakt, tijdens Corona uiteraard dus een vaste (grotere) groep is moeilijk te maken.

Vind je dat meerdere mensen dit moeten lezen? Deel deze pagina gerust: