Thuis Alleen WEEK 14; Alles in Balans krijgen.

Het is een week geweest waarin ik druk bezig ben geweest met het vinden van een balans. Ooit met mijn therapie heb ik tevens geleerd hoe belangrijk het is om een balans te hebben tussen werk en vrije tijd en ontspanning en tot hoeverre dat kan helpen met meer energie hebben en meer gedaan te krijgen. Helaas heb ik het balans nog niet echt gevonden. Wanneer ik meer werk ben ik moe, wanneer ik rustig aan doe ben ik moe, ik heb nog geen flauw idee waar mijn balans zal zitten, maar daar werk ik langzamerhand aan.

In en om het huis

Ondanks ik deze week veel gedaan heb aan het huishouden, waren het niet zo nodig taken die standaard ingedeeld zouden worden. Die taken heb ik vorige week lekker ingehaald en deze week zou teken zijn voor het op orde maken van alle zooi die overal rondslingert zodat ik daarna weer kan gaan focussen op het afmaken van de verhuizing dermate verven en dergelijke.
Aangezien er een paar dagen zon geweest waren leek het mij slim om het zwembad te legen, te laten drogen, schoonmaken, weer drogen, leeg te laten lopen en op te bergen. Met dit taakje ben ik verspreid 2 dagen bezig geweest. Wat opruimen betreft heb ik niet heel veel voor elkaar gekregen, maar merkte ook een dergelijke behoefte aan rust en ontspanning.
De boodschappen heb ik deze week voor het eerst proef 2 keer in de week gedaan, en ik mag zeggen dat ook dat mij zeker wel bevallen is.

Zelfbetering

Deze week heb ik wederom geen Tai Chi beoefend, ondanks ik dat mijzelf wel voorgenomen had. Hopelijk dat volgende week beter zal lopen aangezien ik mij bedacht heb de oefeningen te gaan doen wanneer ik drang heb voor een sigaret. Jazeker, om kosten te besparen voor de trouwerij heb ik toch besloten te proberen te stoppen met roken, scheelt makkelijk 150 euro in de maand. Ik zeg al jaren dat ik eerst wilde afvallen voordat ik zou stoppen met roken, nu heb ik nog wel wat te gaan maar vrijdag heb ik mijn laatste officiële sigaret gehad, zaterdag iets 2 gezondigd van Björn en zondag ging geweldig met niet teveel verleiding en geen zondigingen. Aangezien ik naar een ongeveer 5 minuten bezigheid zoek om pauze te houden in plaats van mijn gewende sigaret, dacht ik dat Tai Chi wellicht een goede kan zijn. Kijken hoe het verder zal verlopen.
Ik ben erg blij dat ik eindelijk het boek Game of Thrones uit heb, en ben zelfs alweer begonnen met het tweede boek uit de serie. Hopen dat ik deze sneller uit kan lezen, aangezien ik bijna 3 maanden gedaan heb over Game of Thrones.
Mijn eetgedrag gaat bijna perfect. Ik ben weer aan het afvallen langzamerhand, alleen zijn we bij de diëtiste erachter gekomen dat er meer spier vanaf gaat dan vet. Dit laat merken dat ik meer eiwitten zou moeten nuttigen en ook daar heb ik ondertussen al de nodige maatregelen voor getroffen. Hopelijk dat het dansen, wat zondag eindelijk weer begonnen is, genoeg training geeft om mijn lichaam te motiveren de spieren te behouden en wellicht zelfs weer aan te sterken.

Woensdag is mam langs geweest met Dis, haar schoonmoeder. Het was goed gezellig en ondanks ik daardoor niet mijn gebruikelijke vrije dag gehad heb, ik heb tevens ‘s morgens het huis netjes gemaakt en ben wezen koken, was het wel een ontspannende dag. 
Donderdag ben ik met Charlie naar de dierenarts geweest. Hij loopt al jaren zijn vacht eruit te trekken en sinds de verhuizing gromt hij ook heel veel naar Daisy en liggen die twee elkaar steeds regelmatiger in de haren. Ook was Charlie ondertussen vrijwel dagelijks aan het kotsen, vermoedelijk van alle haar die hij binnenkrijgt wanneer hij weer hele plukken uit zijn vacht getrokken had. Ik heb Feliway gekocht en dat gebruiken we nu een week. Zijn gedrag is wel aanzienlijk veranderd. Hij komt weer aanhankelijk bij ons, ligt in dezelfde stoel als daisy, ik vind geen plukken haren meer overal en hij heeft sinds Feliway niet meer gekotst. De kale plekken echter bleven en daar wilde ik toch even naar laten kijken. Lijkt op een allergie die nu hopelijk opgelost is/wordt.

Streamen/gamen

Deze week was een andere week wat gamen betreft. Wanneer Björn wederom een stream wilde laten vallen maandag had ik ook de handdoek in de ring gegooit. We namen wel een week pauze, al weet ik niet wanneer ik weer ga solo streamen. Ik heb de tijd die we gebruikelijk streamen voornamelijk gelezen, huishouden gedaan en een beetje Stardew Valley gespeeld. Björn heeft deze week nagenoeg niets anders gedaan, wanneer hij niet aan het werk was, dan Borderlands 3 spelen. Een bezigheid die mij af en toe wel wat ergernis bracht aangezien ik door de aanwezige geluiden geen serie kon kijken, niet kon lezen en amper zelf kon focussen op een spel. Maar ik wilde hem niet zijn plezier ontnemen dus hield mijn mond.

Weekend

Het dansseizoen is weer begonnen! 
Dominique kwam wederom vrijdag avond bij ons aan en na een korte avond van kletsen, en een beetje individueel gamen, zijn we tijdig op bed gaan liggen. De volgende ochtend hebben we Dominique meegenomen naar Zijdelwaard waar ik een leuk truitje heb gezien die ik voor Dominique haar verjaardag halen wilde en dacht meteen een bh, of twee, te regelen voor haar. Wat stond dat haar goed zeg! We zijn even wat wezen lunchen bij terugkomst en ergens in de middag is Dominique nog even een uurtje gaan liggen. Ze is na het avondeten vertrokken waarna ik de minuten aan het tellen bleef voordat het redelijk was om naar bed te gaan, ik was moe, ik verveelde me en ik wilde gewoon dat het de volgende dag zou zijn aangezien het nieuwe dansseizoen weer begonnen is!
Zondagochtend was ik wat rusteloos vergeleken met de normale ochtenden dat ik ‘s middags dans. Het was allemaal even zoeken omdat we door corona besloten een half uur eerder dan normaal de deur uit te gaan omdat we dan eventueel onderweg een etenspauze zouden kunnen inlassen. Twee uur reizen is best veel zonder eten of drinken. Maar al twee uur voordat we de deur uit zouden gaan stond ik al te ijsberen door het huis, wachtend tot het tijd was.
De reis zelf was snel genoeg verlopen en de les verliep heerlijk. Uiteraard wat foutjes aangezien we een half jaar geen les hebben gehad, maar met dat in acht genomen ging de les wel goed. Zowaar dat ik mijn balans wist te houden en niet met elk figuur de stevige armen van mijn danspartner nodig had om overeind te blijven staan. De les met Björn die er vlak achteraan kwam verliep ook lekker, hij heeft meer onthouden dan dat hij zichzelf toegeeft en volgende week is ook Fenneke erbij wat het nog een stukje gezelliger zal maken.

Vind je dat meerdere mensen dit moeten lezen? Deel deze pagina gerust:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *